Danas počinje Poljoprivredni sajam

Danas počinje 79. Međunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu na kojem će nastupiti oko 1.500 domaćih i izlagača iz skoro 80 zemalja.
Danas počinje 79. Međunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu na kojem će nastupiti oko 1.500 domaćih i izlagača iz skoro 80 zemalja.

Na toj najvećoj i najznačajnijoj sajamskoj manifestaciji u regionu, predstaviće se proizvođači hrane i pića, poljoprivredne mehanizacije, opreme za prehrambenu industriju, kao i hemijskih i zaštitnih sredstava. Biće organizovana i nacionalna izložba stoke sa oko 5.000 živih eksponata, kao i izložba organskih proizvoda, a prvi put će biti promovisano organsko stočarstvo i organska pekara.

Na sajmu će biti prisutne i sertifikacione organizacije, dok će obrazovne ustanove promovisati aktuelnosti u nastavnim programima i aktivnostima u organskoj proizvodnji.

Austrija zemlja partner ovogodišnjeg sajma

Zemlja partner ovogodišnjeg sajma je Austrija, za koju je Srbija, kako je kazao generalni direktor Novosadskog sajma Goran Vasić, "snažno istorijski i ekonomsko vezana i iz koje su potekle mnoge inovacije i tehnološka unapređenja iz oblasti agrara". "Poljoprivredni sajam nije više samo mesto na kojem se izlažu uzorci i sklapaju poslovi već i mesto za edukaciju, odnosno snažna karika koja povezuje nauku i struku", kazao je Vasić.

On je dodao da će sajam učesnicima i posetiocima doneti niz noviteta, pre svega u predstavljanju najnovijih dostignuća u stočarstvu i poljoprivrednoj mehanizaciji kao i u oblastima proizvodnje hrane i novih izvora energije. Vasić je istakao da su najavljeni značajni popusti od pet do 20 odsto kao i druge pogodnosti u nabavci novih traktora i drugih poljoprivrednih mašina, a traktori domaće proizvodnje biće nuđeni po subvencionisanim cenama nižim i do 25 odsto.

Radno vreme sajma je vikendom od 9 do 19 časova, a radnim danima od 9 do 18 časova. Cena pojedinačne ulaznice za odrasle je 500 dinara, za kolektivne posete 350 dinara, dok je ulaznica za penzionere, decu od 7 do 12 godina i školske posete 200 dinara. Najsrećniji kupac ulaznice dobiće traktor "belarus", vredan skoro 20.000 evra.

  • Dj

    13.05.2012 09:20
    Pitanje
    Skupo, jeftino....
    A sta prosecan gradjanin koji se ne bavi poljoprivredom (ili bilo cime vezanim za poljoprivredu) trazi na sajmu?
    Pa kakav je to kulturni sok koji (osim pljeskavice)bi trebalo da me dovede na ovu manifestaaciju?
    Ako sam profesionalno vezan za bilo sta na ovom sajmu, nece mi biti skupa ni ulaznica, a ni cena parkinga, ali da vodim decu da gledaju traktore, onako iz nevezanog!?
  • boco

    11.05.2012 08:46
    lose
    Sajam je iz godine u godinu sve losiji. Stanujem u ulici branka bajica i sinoc sam bio sa detetom da prosetam jer je vec dosta zivotinja stiglo pa da malo vidimo. I izlagaci kazu da su i za njih uslovi za boravak sve losiji, a i za stoku koju izlazu. Sramota je ovo sta radi rukovodstvo sajma.
  • Djura

    11.05.2012 08:06
    sigurno nece ici
    Rukovodstvo sajma je vec godinama svesno da su poljoprivrednici puni "ko brod", te je ulaznica vec tradicionalno skupa. Ali, ako im ne odgovara cena ulaznice, neka blokiraju sajam traktorima, do ispunjenja njihovih zahteva.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti