Oko 26.000 zahteva za legalizaciju

U Novom Sadu je predato oko 26.000 zahteva za legalizaciju, što je oko 90 odsto bespravno izgarđenih objekata, kažu u ZIG-u.        

U Novom Sadu je predato oko 26.000 zahteva za legalizaciju, što je oko 90 odsto bespravno izgarđenih objekata, kažu u ZIG-u.

Marijan Petrović iz Zavoda za izgradnju grada za Radio 021 kaže da će objekti koji nisu prijavljeni biti srušeni. "Inspekcija donosi rešenje o uklanjanju objekta. Ovaj postupak je dvostepen što znači da svaki vlasnik objekta može da uloži žalbu. Ukoliko je rešenje o uklanjanju objekta pravosnažno inspekcija pristupa rušenju objekta. Prvo se daje nalog odn. obaveštenje investitoru da sam ruši o svom trošku, a nakon toga o trošku lokalne samouprave inspekcija ruši. Takav postupak predviđen je zakonom", rekao je on.

Podsetimo, prijavljivanje objekata za legalizaciju trajalo je od 11. septembra do 11. marta, a građani su imali velikih problema oko predavanja papira zbog velikih gužva u pojedinim institucijama.

  • ja

    25.03.2010 10:13
    o daa
    Pod jedan, nikome oni neće rušiti ništa, jer nemaju onu stvar! Ja bi ih prvi dočekao sa oružjem kad bi došli da mi ruše ono što sam mukom gradio. Doćiće nova garnitura na vlasti, trebaće da se popuni budžet, pa će reći, ajmo još jedan (poslednji) krug legalizacije.
    Drugo, sumnjam u ovaj procenat od 90%, jer je bilo reči da u novom sadu ima oko 50.000 nelegalnih objekata!
    Evo lepo piše ovde: http://www.blic.rs/Vesti/Vojvodina/180353/Podneli-11000-zahteva-za-legalizaciju-objekata
  • Dax

    25.03.2010 08:55
    preporucena posta
    Zahtev je bilo moguce poslati i preporucenom postom, te velike guzve ne mogu bas biti opravdanje.
  • prevara

    25.03.2010 08:54
    Kako ce srusiti? Nadogradnja je 4 i 5 sprat. Na 4 spratu ima 4 stana, na 5. spratu jos 4 stana. Jedino je podnet zahtev za legalizaciju jednog stana na 5 spratu... Srusice ceo 4. sprat pa da stan za koji je podnet zahtev, a nalazi se na 5. spratu ostane da lebdi... Smesno... Nece srusiti nista...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti