"Poslovni prostor" gubi lokale, Grad milione

Sprovođenjem restitucije "Poslovni prostor" ostao je bez devet lokala u Tanurdžićevoj palati, a narednih meseci broj objekata koji će biti vraćen naslednicima nekadašnjih vlasnika mogao bi da dostigne stotinu.
Sprovođenjem restitucije "Poslovni prostor" ostao je bez devet lokala u Tanurdžićevoj palati, a narednih meseci broj objekata koji će biti vraćen naslednicima nekadašnjih vlasnika mogao bi da dostigne stotinu.

Direktorka "Poslovnog prostora", Gordana Mogić, kaže da u tom preduzeću nemaju procenu bez koliko novca bi Grad mogao da ostane gubitkom ovih objekata, jer oni samo upravljaju imovinom u vlasništvu Republike koja je data Gradu na korišćenje. Iz izveštaja o poslovanju ovog preduzeća, koji je nedavno predstavljen Skupštini grada, vidi se da su zbog vraćanja nekoliko lokala verskim zajednicama za pola godine izgubili pet miliona dinara prihoda.

U prethodne tri godine, verskim zajednicama vraćeno je 56 lokala i kancelarija, a izvesno je da će dalja predaja objekata za milionske iznose umanjiti prihode Grada, piše "Blic". "Poslovni prostor" trenutno upravlja sa 768 objekata u kojima ima blizu 2.000 poslovnih prostorija površine skoro 230.000 kvadrata. Ovo preduzeće gradskom budžetu svake godine donosi stotine miliona dinara prihoda, a samo u prošloj godini prihodovano je 762 miliona dinara.

Stotine lokala, uglavnom u centru grada, u posedu je Republike od nacionalizacije nakon Drugog svetskog rata, odnosno Grada, koji je "Poslovnom prostoru" predao upravljanje tim objektima. Ovi prostori sada se vraćaju vlasnicima, pa je tako pre nekoliko dana devet lokala u Tanurdžićevoj palati vraćeno naslednicima, a pre toga su Srpskoj pravoslavnoj, Katoličkoj i Slovačkoj evangelističkoj crkvi vraćene zgrade u centru.

  • plavi 9

    10.05.2012 06:18
    malo sale
    mislim da spens onda treba dati cika jovi dejanovicu
  • @Nezavisni Vojvodjanin - Mene

    09.05.2012 22:30
    Ako te jako zanima, o koliko novaca se radi, ti uzmi pa izracunaj. Pismen si, valjda.
  • Vladan

    09.05.2012 22:03
    Tanurdžić = Mišković
    Kažete da raniji vlasnici nisu bili tajkuni. A kako se onda može nazvati Tanurdžićev monopol na uvoz štofa za šivenje vojnoh uniformi. Pa to isto radi danas Mišković samo sa drugom robom. Međutim, Miškovićevo poslovanje ima daleko negativniji odijum od Tanurdžićevog i njemu sličnih a u suštini i jedni i drugi su koristili i koriste pogodnosti koje većini nisu dostupne. A to se prostim rečnikom zove tajkunizacija.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti