Balet SNP-a održao štrajk upozorenja

Štrajk dela zaposlenih u Baletu Srpskog narodnog pozorišta protekao je mirno, a umetnici su javnosti saopštili da rade u nemogućim uslovima.

Štrajk dela zaposlenih u Baletu Srpskog narodnog pozorišta protekao je mirno, a umetnici su javnosti saopštili da rade u nemogućim uslovima.

Predsednik sindikata "Nezavisnost" u Srpskom narodnom pozorištu Momčilo Nenadović kaže da problemi baletskih igrača nisu nastali juče, ali navodi da su svi dosadašnji pokušaji dijaloga sa rukovodiocima bili jalovi. On dodaje da nije normalno da baletski igrači nemaju fiksno radno vreme, da rade bez opreme i klime, a da im se svo vreme smanjuje plata.

"Ja mislim da svi mi imamo prava na jedan normalan, ljudski odnos – niko ovde nije rob. Svi smo ovde da iz ljubavi radimo svoj posao, a direktori bi trebalo da ga na najbolji mogući način organizuju", navodi Nenadović.

On je dodao da su zaposleni koji su bili uključeni u štrajk od direktora dobili upozorenje da krše zakon, ali i poziv na dijalog.

Štrajk podržava 45 od 67 zaposlenih u Baletu SNP-a, a pored poboljšanja uslova rada, zaposleni  traže i preispitivanje mišljenja o neimenovanju v.d. direktora Baleta, Borisa Ladičorbića, kao i povlačenje odluke upravnika o angažovanju bivše direktorke Olivere Kovačević Crnjanski.

Podsećamo da je bivša direktorka Baleta podnela ostavku nakon pritisaka i anonimne pretnje. Tada je u saopštenju SNP-a navedeno da je ona ostavku podnela "nakon besprimernog pritiska i ničim argumentovanih optužbi jednog od zaposlenih u Umetničkoj jedinici Balet i anonimne SMS poruke preteće sadržine". (miodrag@021.rs)

Satiričnu verziju ove vesti pogledajte u novoj epizodi Teleplova ''Baletski štrajk upozorenja''.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti