FOTO: Uništeno dečje igralište na Telepu

Ljuljaške na dečjem igralištu u ulici Ilariona Ruvarca na Telepu već desetak dana su iščupane i polomljene.

Ljuljaške na dečjem igralištu u ulici Ilariona Ruvarca na Telepu već desetak dana su iščupane i polomljene.

Od ukupno četiri ljuljaške koliko ih ima na igralištu, nijedna više nije ispravna. Na njima su odvaljene sedalice pa su sada neupotrebljive, a na jednoj je deformisan i metalni ram.

Stanovnici ovog dela Telepa koji dovode mališane da se igraju žale se da su gotovo svakodnevno morali da skupljaju ostatke staklenih flaša kako im se deca ne bi povredila. Oni ipak više ne vide poentu u tome budući da su i okolne klupe polomljene, pa ni sami nemaju gde da sednu dok im se deca igraju.

"Ja sam se jako obradovala kada su renovirali ovo igralište, ali nije prošlo ni mesec dana da je razrušeno kao i pre. Na ovo igralište smo došli zato što sam mislila da je u boljem stanju nego drugi slični prostori na Telepu", govori za Radio 021 Evica Nosak, baka jedne devojčice.

Ona je se požalila da će unuku ubuduće morati da vodi u Limanski park gde postoji čuvar koji vodi računa o spravama za igru, ali joj to ne odgovara zato što je veoma daleko.

Koordinatorka za održavanje dečjih igrališta Zavoda za izgradnju grada Vesna Forkapić, izjavila je za Radio 021 da zaštita ovakvih prostora nije u nadležnosti ZIG-a, već policije i komunalne policije.

"Ja nemam sredstava, mogućnosti i načina da svaki dan obilazim 164 igrališta u Novom Sadu i da ih sva održavam u ispravnom stanju. Rešenje problema nije da se zameni ono što je polomljeno, već je rešenje da se utiče na svest građana i da se podigne odgovornost", rekla je Forkapićeva i dodala da će ZIG popraviti igralište, ali da ne garantuje da ono ponovo neće biti uništeno. (Vuk Kešelj)

 

  • Ujvidek

    12.05.2012 21:15
    Gospojo forkapic vase reci zvuce arogantno i bezobrazno! Ali bas!
    Izgovora imaju svi. I svi svaljuju krivicu na drugog.Sada jos i ovakva arogancija. Moze vam se kao i ostalima kada ste ne dodirljivi.
    A kako bi bilo sa konstruktivnim predlogom?
    Npr.:
    Za danas sam sazvala sastanak gde cemo se sastati sa policijom i komunalcima da nadjemo resenje.
    Ili...
    Pokusacu jos sutra organizovati da se barem nedeljno jednom obidju sva igralista i obezbediti sredstva za njihpovo odrzavanje.
    Ili:
    Ta, nemoj da vas Mi ucimo ono za sta vas placamo.
    Da, mi gradjani vas placamo, da radite za nasu dobrobit.
    Trebalo bi makar malkice da se stidite za svoju izjavu!
  • Urke

    12.05.2012 15:44
    Dajte
    Svaka ali svaka loša vest o gradu mora da se prokomentariše sa " Jao kako smo nekada bili sigurni" , " Novi Sad je nekada..." alo to su vaša VAŠA, NAŠA deca, a što se tiče igrališta jednostavno ga ogradite visokom žicom i zdrav, ključeve dajte nekom ko je voljan da odključa ujutro i zaključa uveče.
  • Rina

    12.05.2012 11:26
    Organizovanje komsiluka
    Imam predlog da se komsije organizuju, pa ako treba, postave i video kameru na igralista. Po domacinstvu to moze da izadje maksimu 500 dinara. U Engleskoj postoji 'neighbourhood watch' gde komsije obracaju paznju ko im se smuca po komsiluku i pravi nered. Paznju obracaju svi, ne samo 'dokoni' penzioneri, i te cetvrti su izvanredno mirne, ciste i, prvenstveno, sigurne. Iz iskustva su uvideli da, iako imaju naj vise kamera od svih evropskih zemalja, samo licno angazovanje donosi zeljeni red.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti