Počeli glavni radovi na izgradnji Žeželjevog mosta

Počelo je izvođenje glavnih radova na gradnji novog "Žeželjevog" mosta za železnički i drumski saobraćaj.
Počelo je izvođenje glavnih radova na gradnji novog "Žeželjevog" mosta za železnički i drumski saobraćaj.

Prvi radovi na izgradnji temelja na desnoj obali Dunava krenuli su pre nekoliko dana, a sutra će početi pobijanje prvih šipova, izjavio je savetnik ministra infrastrukture za mostove Dejan Kovačević.

Železnice Srbije su dobile dozvolu da od 20. aprila počnu radove na izgradnji novog "Žeželja", koji je deo Koridora 10. U okviru pripremnih radova tada je počelo rušenje ostataka stubova, a na gradilištu sa petrovaradinske strane formirano je kontejnersko naselje za potrebe izvođača radova i nadzornih organa.

Dogovorena je dinamika prijema čelika iz fabrika u Poljskoj, Makedoniji i Italiji tako da su se stekli svi uslovi za početak radova na izgradnji tog važnog infrastrukturnog objekta.

Izvođač radova je špansko-italijanski konzorcijum, koji čine "AZVI" i "Horta Koslada" iz Španija i "Tadei" iz Italije.

Izgradnju čelične konstrukcije novog "Žeželjevog" mosta finansiraće EU iz bespovratnih sredstava IPA fonda, u vrednosti oko 26,2 miliona evra, dok će Vojvodina i Grad Novi Sad izdvojiti oko 19,1 milion evra za demontažu privremenog i montažu novog mosta.

  • Urke

    10.05.2012 23:02
    Nemojte dirati montažnonemontažni most, sačuvajte ga za tramvaje... nekada... možda
  • Boškov prijatelj

    10.05.2012 05:42
    Zaista si STRAHOTA ... Kako te nije sramota da most nazvan po čoveku koji je mrtav nazivaš "samo preko mene mrtvog" ??? Imaš li ti obraz, srce, dusu, misliš li d aje to ničiji otac, suprug, da dve čerke ovo čitaju ??? Imaš li ti nekog mrtvog koga voliš ? Misliš li da će i neko tvoj umreti ?Alo pajvaneeee seljački !?!?!
  • Marko

    09.05.2012 22:59
    Svi ste vi jako pametni
    Ljudi, nemate pojma o cemu pricate...
    Prvo procitajte tekst i razumite ga, pa onda ostavljajte komentare.
    Za pocetak 19,1 milion kosta demontaza starog mosta i montaza novog mosta.
    Drugo, s obzirom da se materijal za most finansira iz nepovratnih sretstava Evropskog fonda, logicno je da finansijer bira koja ce fabrika proizvesti konstrukciju. a naravno da ce domace firme montirati most!
    Svi ste mi Vi jako pametni!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti