Za rođendan "Vojvodinašuma" 12.000 evra

I pored uvedenih mera štednje za javna preduzeća, kojima je dogovoreno da se državne firme ne bahate troškovima za interne žurke i jubileje, JP "Vojvodinašume" je za proslavu desetogodišnjice rada potrošilo 1.374.000 dinara.
I pored uvedenih mera štednje za javna preduzeća, kojima je dogovoreno da se državne firme ne bahate troškovima za interne žurke i jubileje, JP "Vojvodinašume" je za proslavu desetogodišnjice rada potrošilo 1.374.000 dinara.

Program je započet u Srpskom narodnom pozorištu, izložbom slika Save Stojkova, da bi nakon toga bila održana svečana konferencija na sceni "Pera Dobrinović", gde je uz muzičku podlogu novosadskog "Big Benda" direktorka preduzeća Marta Takač prikazala pregled razvoja preduzeća. Iznajmljivanje SNP-a koštalo je "samo" 120.000 dinara, dok je žurka počela kasnije, svečanim banketom na terasi hotela "Leopold I" na Petrovaradinskoj tvrđavi.

Uz fino iće i piće, ponovo je nastupio "Big Bend", ali ovog puta uz pratnju "Zvezde Granda" Dušana Svilara, koji su za zabavljanje funkcionera inkasirali 320.000 dinara. Ceh za ketering i iznajmljivanje prostora za koktel bio je 684.000 dinara, ali to izgleda nije bilo dovoljno "veličanstveno". Umesto rođendanske torte sa svećicama, čelnici "Vojvodinašuma" odlučili su se za vatromet, koji je obasjao pola Novog Sada, sa sve logom slavljeničkog preduzeća.

Ova stavka na rođendanskoj proslavi građane je koštala četvrt miliona dinara. Kako za 021 kaže pomoćnica direktora Mirjana Simović-Aleksić, bogata proslava se nije ni osetila na budžetu namenjenom za reprezentaciju preduzeća.

"Navedeni iznos predstavlja nešto više od 10% troškova reprezentacije predviđenih Programom poslovanja JP "Vojvodinašume" za 2012. godinu, koji je donet od strane Upravnog odbora firme i usvojen od strane Vlade AP Vojvodine po prethodno pribavljenim pozitivnim mišljenjima Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, kao i Pokrajinskog sekretarijata za finansije", navodi ona.

Iz vrha gradske i pokrajinske vlasti je povodom mera štednje u javnim preduzećima ne tako davno poručeno da se zbog ekonomske krize novac mora maksimalno štedeti, čime je internim dogovorom zabranjeno bahaćenje pri proslavama. Inače, Srbija je juče i zvanično ušla u recesiju. (Miodrag Sovilj - miodrag@021.rs)

Satiričnu verziju ove vesti pogledajte u novoj epizodi Teleplova ''Proslava Vojvodinašuma''.

  • kalimero

    22.08.2012 09:37
    nepravda
    uzurpirali su nase sume!!!usvajaju uredbe na opstinskom nivo(naravno koje njima odgovaraju)i ako je to protiv zakonito!!!treba njima osnovati sumsku policiju koja ce ih kontrolisati,pa da se vidi sta i koliko se "iznosi" iz NASIH SUMA!!!
  • Profesor

    26.06.2012 22:27
    Vatromet ili knjiga ?
    Uspešnost poslovanja JP "Vojvodinašume" se može predstaviti iznuđenim odgovorom na molbu: U vezi Vaše molbe za objavljivanje monografije "Ekologija i obnova higrofilnih lužnjakovih šuma Ravnog Srema" pod pokroviteljstvom JP "Vojvodinašume", obaveštavamo Vas da na žalost u Programu poslovanja preduzeća za 2012 godinu ne postoje sredstva opredeljena za ovu namenu.
  • Anonimus

    11.05.2012 08:31
    Hm ...
    Cure informacije iz firme ...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti