Branislav Lečić na čelu žirija Pozorja

Predsednik žirija ovogodišnjeg Sterijinog pozorja biće glumac Branislav Lečić. U žiriju će biti upravnica Hrvatskog narodnog kazališta iz Zagreba Ana Lederer, reditelj iz Ljubljane Janez Pipan, rediteljka Ana Tomović i dramska spisateljica Maja Pelević

Predsednik žirija ovogodišnjeg Sterijinog pozorja biće glumac Branislav Lečić.

Kako je danas saopšteno, u žiriju će biti upravnica Hrvatskog narodnog kazališta iz Zagreba Ana Lederer, reditelj iz Ljubljane Janez Pipan, rediteljka Ana Tomović i dramska spisateljica Maja Pelević. Selektorka Ksenija Radulović kaže da su svi članovi prvi put u žiriju.

"Sterijino pozorje spada u one festivale koji strogo vode računa o tome da se žiri mora konstituisati na ozbiljan, profesionalno odgovoran način, koji podrazumeva i stručnu, profesionalnu kompetenciju i lični integritet članova žirija, i apsolutno ne može biti govora ni o kakvom sukobu interesa. To je princip kojeg se Pozorje zaista drži", rekla je Ksenija Radulović.

Pod sloganom "Naši očevi", Sterijino pozorje će se održati od 25. maja do 2. juna. Otvoriće ga "Otac na službenom putu" Ateljea 212, u režiji Olivera Frljića. U takmičarskoj selekciji nacionalne drame i pozorišta biće izvedeno sedam predstava, dok su tri u međunarodnom programu Krugovi. U čast nagrađenih festival će zatvoriti balet Srpskog narodnog pozorišta "Mileva Ajnštajn".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti