Za vikend 4. Festival nauke

Četvrti Festival nauke održava se 12. i 13. maja u kampusu Univerziteta u Novom Sadu.
Četvrti Festival nauke održava se 12. i 13. maja u kampusu Univerziteta u Novom Sadu.

Ovogodišnja tema Festivala su "Veliki izazovi 2020: Hrana, Energija, Zdravlje, Klimatske promene, Globalizacija, Multikulturalizam, Inovacije". Na Festivalu će se predstaviti 23 naučne i obrazovne institucije, a program obuhvata 89 radionica sa 720 učesnika, 10 naučno-popularnih predavanja, organizovane posete naučnim laboratorijama i nove sadržaje Festivala, kao što su Dan sa naučnicima i Forum "Rešimo zajedno". Ulaz za sve posetioce je besplatan.

Festival nauke namenjen je širokoj publici sa ciljem da nauku prikaže ne kao skup otkrivenog već kao stalno istraživanje, način razmišljanja i pokušaj da se razume svet. Značaj koji nauka ima za pojedinca i društvo ogleda se kroz ovogodišnju temu Festivala: "Veliki izazovi 2020: Hrana, Energija, Zdravlje, Klimatske promene, Globalizacija, Multikulturalizam, Inovacije".

Ekskluzivni gost Univerziteta u Novom Sadu i 4. Festivala nauke je dr Majkl Stor, rukovodilac programa promocija u Evropskoj organizaciji za nuklearna istraživanja (CERN), čijim predavanjem u subotu u 13 časova će biti otvorena serija naučno-popularnih predavanja.

Jedna od novina ove godine je program "Učestvuj i ti". Naime, među radionicama nalazi se i 20 eksperimenata iz fizike, hemije, muzike, biologije i mikrobiologije u čijem izvođenju učestvuje čak 141 učenik iz pet osnovnih i srednjih škola iz Novog Sada, Zrenjanina, Sremske Mitrovice i Leskovca, koji će se prvi put predstaviti na Festivalu, rame uz rame sa naučnicima i istraživačima sa Univerziteta i partnerskih institucija.

Satnica održavanja pojedinih programskih celina dostupna je na sajtu Festivala: http://www.festivalnauke.uns.ac.rs/2012/rs/raspored.html

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti