Počeo Poljoprivredni sajam u Novom Sadu

Međunarodni poljoprivredni sajam, 79. po redu, danas je otvoren u Novom Sadu, i na njemu će se do 18. maja predstaviti oko 1.500 kompanija iz ukupno 30 zemalja.
Međunarodni poljoprivredni sajam, 79. po redu, danas je otvoren u Novom Sadu, i na njemu će se do 18. maja predstaviti oko 1.500 kompanija iz ukupno 30 zemalja.

Ministar poljoprivrede Srbije Dušan Petrović rekao je na otvaranju da je sajam najveći događaj ove vrste u Jugoistočnoj Evropi i da je ova manifestacija prilika da Srbija pokaže šta sve može da učini u oblasti poljoprivrede. "Prošle godine ostvarili smo izvoz u oblasti poljoprivrede i prehrambene industrije vredan 2,7 milijardi dolara "rekao je Petrović, i dodao da je siguran da Srbija može i više, ako se dobro bude organizovala.

Ministar poljoprivrede Austrije Nikolaus Berlaković rekao je da je ponosan što je Austrija zemlja partner ovogodišnjeg poljoprivrednog sajma i dodao da je veoma zainteresovana da poboljša saradnju sa Srbijom u oblasti poljoprivrede. Berlaković je rekao da Austrija možda i nije veliki proizvođač u oblasti poljoprivrede, ali da izuzetno vodi računa o bezbednosti hrane, organskoj proizvodnji i korišćenju obnovljivih izvora energije, u čemu prednjači.

Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić rekao je da je Pokrajina prošle godine uložila 24 milijarde dinara u oblast poljoprivrede i ocenio da je to doprinelo da izvoz poljoprivrednih proizvoda 2011. bude uvećan. "Ovo je jedna od najvećih sajamskih priredbi ove vrste, a Vojvodina je jedna od najpristupačnijih evropskih regija za strana ulaganja. Ovu šansu želimo da iskoristimo i iz sve snage da se izborimo za svaku stranu investiciju i svako novo radno mesto", poručio je Pajtić.

Ulaz na sajam je 500 dinara, niže cene su za kolektivne posete, penzionere i decu od 7 do 12 godina.

  • Toma

    17.05.2012 18:26
    prevashodno
    Na našem lepom sajmu, ručak za troje (bez fiskalnog računa) 4.750,00 dinara!

    -dve porcije ćevapa
    -jedna pljeskavica
    -tri šopske
    -tri lepinje
    -krompirići
    -tri kole
    -jedna kafa

    A PDV? Poj'o ga magarac.

    "Daleko je sunce."
  • Jo

    13.05.2012 15:22
    Pitanje 2
    Pa to je upravo ono što je bila primedba 90-tih.Kako sloba ima sve a opozicija ništa pa je zato RTS bila bastilja štampa režimska pa su se pravili tzv.nezavisni mediji.Sad ti isti prave razliku u korist gore slikanog a svi ćutimo i kažemo " to je demokratija,to je evropski "
  • Lala

    13.05.2012 14:55
    A što ste mi lepi pa se još i volete!
    Ta kad vas vidim tako lepe i pametne pa se još i volete, pa prosto mi nadodje da i ja malo popozdim kao vi pa da i mene slikaju za sajam!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti