Majka da plati jer joj je ćerka izujedana

Grad Novi Sad potražuje od samohrane majke Slavice Behare da vrati 236.000 dinara odštete koju je dobila kada joj je pre osam godina ćerku po licu izujedao pitbul terijer, jer je sud preinačio tu odluku.

Grad Novi Sad potražuje od samohrane majke Slavice Behare da vrati 236.000 dinara odštete koju je dobila kada joj je pre osam godina ćerku po licu izujedao pitbul terijer, jer je sud preinačio tu odluku.

Slavica Behara je nakon incidenta pokrenula spor protiv vlasnika pitbula čiji je pas devojčicu izujedao po vilici. On je svog ljubimca tog dana u šetnju izveo bez povoca, a Slavica je nakon napada tužila i grad zbog toga što gradske službe nisu obavljale svoj posao, budući da je držanje te rase zabranjeno gradskom odlukom od 1996. godine.

Tadašnjim rešenjem Opštinskog suda trećinu novčanog iznosa zbog ranjavanja deteta i troškova lečenja Slavici su isplatili Sekretarijat za inspekcijske poslove i ekološka inspekcija, odnosno grad. Vlasnik psa je osuđen novčano i sa godinu dana zatvora, kaznu je odležao, a Vrhovni sud ga je novom presudom obavezao da obešteti devojčicu i iznosom koji je grad trebalo da plati.

Pošto se njegova imovina u Novom Sadu i Maradiku vodi na njegovog oca, on ne može da plati odštetu, a gradski budžet neko mora da obešteti, pa se pravobranilaštvo okrenulo Slavici.

Podsećamo, isto to pravobranilaštvo još uvek nije uspelo da naplati minus od 180.000 evra u gradskoj kasi od preduzeća "Trejler kompani" za nikad održanu manifestaciju "Na lepom plavom Dunavu".

Satiričnu verziju ove vesti pogledajte u novoj epizodi Teleplova ''Vraćanje isplate zbog napada psa''.

  • Pedja

    15.05.2012 09:38
    Ne znam da li postoji ovakva zakonska mogućnost jer današnji zakoni uglavnom štite kriminalce. Ako otac dotičnog ima novaca da plati kaznu (tj. okrivljeni je na oca prebacio novac da bi izbegao plaćanje kazne), dodatno bih osudio okrivljenog na drakonsku kaznu zatvora (maksimalno koliko se može) uz ostavljanje mogućnosti da se kazna umesto zatvora naplati. Pa neka sam izabere.
  • Znate li

    14.05.2012 20:39
    onu staru...
    ....sve se vraca - sve se placa......mislite o tome...
  • Iznogud

    14.05.2012 17:02
    dete je ujelo prase
    Pa ko je tu koga ujeo? dete psa ili pas dete!!! A da gospodja Behara plati i Amidzi benzin za avion kad smo vec tu...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti