U Novom Sadu godišnje nestane 1.000 bicikala

Prema podacima Saveza biciklista Vojvodine, godišnje u Novom Sadu bude ukradeno najmanje hiljadu bicikala, ali je taj broj verovatno veći jer građani mahom ni ne prijavljuju krađe, jer smatraju da nema šanse da im se bicikli vrate.

Prema podacima Saveza biciklista Vojvodine, godišnje u Novom Sadu bude ukradeno najmanje hiljadu bicikala, ali je taj broj verovatno veći jer građani mahom ni ne prijavljuju krađe jer smatraju da nema šanse da im se bicikli vrate.

Svakog dana bude ukradeno po nekoliko dvotočkaša, a lopovi ne prezaju ni od krađe po danu. Osim iz dvorišta i sa parkinga, bicikli u Novom Sadu nestaju i iz podruma i biciklana.

"Bicikl sam zaključao i ostavio ga u dvorištu svoje zgrade u centru grada. Pre nekoliko dana uspeli su da mi ga ukradu, a platio sam ga 500 evra", priča za Blic Novosađanin Stefan Kostić.

U slučaju da je vrednost ukradenog dvotočkaša manja od 15 hiljada dinara, policija ni ne izlazi na teren, a vlasniku preostaje samo da pokrene privatnu tužbu protiv nepoznatog lica. Ove tužbe su uglavnom bezuspešne jer bicikli iz Novog Sada često završavaju širom Srbije.

  • ana

    20.07.2012 22:17
    Novi Sad kao uredjen grad ili divlji zapad?
    ja sam za protest, ovo je vise prevrsilo svaku meru zdravog razuma.
  • x

    16.05.2012 18:26
    U roku mesec dana ukradena su nam dva bicikla. Gospodo predsednicki kandidati,želite naših šest glasova. Ja od vah zahtevam da ih nađete. Ne da mi date zamenu. Hoću svoje. Hoću da država radi svoj posao. Hoću ono što mi je ukradeno.
  • Vlada

    16.05.2012 13:20
    @Ivan - @ Anonimus - Pomoc :)
    Mislim da još uvek imaju Abusove sprave oko 40e, ja uzeo pre godinu dana:)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti