Vital iz Vrbasa najveći zagađivač životne sredine

Fabrika ulja i biljnih masti "Vital" iz Vrbasa dobitnik je "Crnog lista" za najvećeg zagađivača u zemlji u 2011. godini koju tradicionalno dodeljuju ekološki magazin "Čekajući vetar" drugog programa Radio Beograda i Pokret gorana.

Fabrika ulja i biljnih masti "Vital" iz Vrbasa dobitnik je "Crnog lista" za najvećeg zagađivača u zemlji u 2011. godini koju tradicionalno dodeljuju ekološki magazin "Čekajući vetar" drugog programa Radio Beograda i Pokret gorana.

Kako je navedeno u saopštenju, ova kompanija godinama unazad zagađuje Veliki bački kanal, a pritom nema nikakvih ulaganja u životnu sredinu.Vital je inače deo poslovnog sistema Invej u vlasništvu jednog od najpoznatijih srpskih tajkuna Predraga Rankovića Peconija.

"Zeleni list" je dobilo deset firmi zaslužnih za zaštitu životne sredine. Među njima je i preduzeće za reciklažu plastike "Greeentech" iz Novog Sada, kao jedna od institucija koja je dala značajan doprinos očuvanju sredine. - Ovaj lider u reciklaži PET ambalažnog otpada različitim akcijama edukuje građane o važnosti reciklaže i podstiče samostalne sakupljače da uđu u legalne tokove - piše u obrazloženju.

Navodi se da su u glasanju učestvovali građani iz cele Srbije predlažući potencijalne dobitnike "Zelenog i Crnog lista", a centralna manifestacija dodele je u petak u Karlovačkoj gimnaziji.

  • lt.coci

    16.05.2012 09:40
    Ista bagra...
    Ko nije iz Vrbasa neka se malo raspita sta su sve ti "zuti"tajkuni uradili od Vrbasa jednog od najvecih industriskih gradova cak i u staroj Jugoslaviji....bukvalno su ga pretvorili u avetinjski grad(Kostic i Peconi)
    A sto se samoga kanala tice tu vise vode i nema svojevremeno se jedan Vrbasanin slikao kako na stolici sedi na sred kanala i niko nista nepreduzima...promene koliko odmah razmislite za koga glasati za koji dan...
  • Jaaao!

    16.05.2012 09:25
    Sale Novosadjanin
    Covece, kako si nepismen i nemas pojma ni o cemu, a imas misljenje o svemu!
    Mada, misljenje je kao i dupe - svako ga ima. A ti si izgleda stoguz...
  • zeleni

    16.05.2012 08:52
    Polako, sve će doći na red
    Gos'n Ceponi je pokušao da pocepa druga Čuma Zaštićenog, i nije uspeo. Zato radovi oko Vitala malo kasne. Sad je Ceponi na pripremama da pročisti sredinu gde su mu firme. Pobiće sve živo što mu bude smetalo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti