Besplatni časovi matematike na internetu

Novosađanin Ilija Rajak osmislio je virtuelnu matematičku učionicu u kojoj preko interneta besplatno priprema osmake za prijemni ispit.

Novosađanin Ilija Rajak osmislio je virtuelnu matematičku učionicu u kojoj preko interneta besplatno priprema osmake za prijemni ispit.

 

U ovoj učionici kojoj svako može pristupiti, časovi se održavaju ponedeljkom i četvrtkom u 20 časova, a na času bude po desetak učenika, piše "Blic". Sve što đaci treba da urade kako bi slušali predavanja jeste da posete sajt rajak.rs i da se uloguju, nakon čega uživo dobijaju ton i sliku za sve što profesor objašnjava.Osnovcima je omogućeno i da postavljaju pitanja putem četa i preko mikrofona, kaže Rajak koji je po struci inženjer elektrotehnike. Prema pisanju medija, Rajak je ovaj projekat pokrenuo iz čistog entuzijazma i sa željom da pokaže deci da matematika nije bauk.

"Prošle godine sam na sajt rajak.rs postavio rešene sve zadatke iz matematičke zbirke za buduće srednjoškolce, a ove godine sam odlučio da odem korak dalje. Pošto sam časove đacima držao još i kada sam bio student, odlučio sam da pokrenem matematičku virtuelnu učionicu i pomognem đacima da se lakše spreme za prijemni", priča Rajak za "Blic", i dodaje da će odmah po završetku male mature početi sa časovima za srednjoškolce.

Nastava funkcioniše tako što profesor na grafičkoj tabli rešava i objašnjava zadatke, sve se to prenosi na monitor i đaci mogu da vide ceo postupak. "Iako je sve virtuelno, učionica je maltene realna, jer deca mogu da postavljaju pitanja i odmah reše svaku nedoumicu", zaključio je Rajak.

  • Bilja

    03.02.2019 23:06
    Hvala puno g. Rajak!
  • cica

    18.05.2012 05:31
    svaka cast!
    Sve pohvale.Prosle godine mom detetu su zadaci koji su bili postavljeni na internetu pomogli da uspesno uradi prijemni.Matematika 20 bodova(od max 20)Hvala profesoru!Steta sto nema vise takvih ljudi da nasoj deci a i nama pomogne.
  • mrva

    17.05.2012 21:03
    na ovako dobru, korisnu i humanu ideju moze se samo reci BRAVO, SVAKA CAST i HVALA!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti