Portreti seoskih žena u Noći muzeja

U okviru sutrašnje Noći muzeja, po prvi put predstaviće se Zavod za ravnopravnost polova programom "Portreti seoskih žena u Vojvodini".

U okviru sutrašnje Noći muzeja, po prvi put predstaviće se Zavod za ravnopravnost polova programom "Portreti seoskih žena u Vojvodini".

Programom će biti predstavljano stvaralaštvo seoskih žena, autentični predmeti i proizvodi iz tradicionalne vojvođanske kuhinje i bogatog kulturnog nasleđa u Vojvodini koje čuvaju seoska ženska udruženja iz Padine, Kisača, Belog Blata i Bača.

Čitav program je podeljen u četiri segmenta:
Izložba fotografija "Žene na selu" 
Izložba tradicionalnih seoskih kuhinja - slovačka, mađarska i srpska
Izložba kolača po starinskim receptima 
Projekcija umetničko-dokumentarnih filmova o životu žena na selu u Vojvodini

Izložba će biti održana u holu zgrade na Bulevaru Mihajla Pupina 6, od 18 do 2 časa posle ponoći.

Šesta novosadska Noć muzeja biće održana sutra na 50 lokacija, a publika će uživati u 100 programa. Programi će biti podeljeni u šest zona u gradu, kao i na Petrovaradinskoj tvrđavi. Ulaznice su još danas 350 dinara, a sutra 400.

Uz svaku ulaznicu dobija se vodič sa opisima programa, mapama lokacija, informacije o pratećim dešavanjima i satnicama. Ulaz je besplatan za mlađe od sedam, kao i za starije od 70 godina.

  • boco

    18.05.2012 08:19
    izgubljen smisao ???
    Bio sam prve 2-3 godine na noci muzeja i mislim da je ova manifestacija izgubila smisao. Velika guzva zbog koje se skoro da i nista ne moze viditi, velika vrucina koja steti i posetiocima i eksponatima. A najbitnije od svega je biti vidjen, a da li si nesto vidio nije bitno, tako da u zadnjih par godina vise i ne idem.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti