Odluka parlamenta ne obavezuje Agenciju

Član Agencije za borbu protiv korupcije Slobodan Beljanski ocenio je da odluka vojvodjanskog parlamenta koja omogućuje pojedinim poslanicima da zadrže više javnih funkcija ne obavezuje Agenciju.

Član Agencije za borbu protiv korupcije Slobodan Beljanski ocenio je da odluka vojvodjanskog parlamenta koja omogućuje pojedinim poslanicima da zadrže više javnih funkcija ne obavezuje Agenciju za borbu protiv korupcije.

"Agenciju bi obavezivalo da je pokrajinska skupština donela akt kojim se funkcioner obavezuje da vrši više javnih funkcija", kazao je Beljanski.

Beljanski je istakao da je njegov stav da je pokrajinska skupština donela odluku kojom uredjuje pitanja vezana za sukob interesa, a da tom odlukom nije na imperativan način, kako to zakon inače iziskuje, obavezala funkcionera na obavljanje još jedne funkcije. "Da je takav akt donet on bi obavezivao agenciju i takav funkcioner bi mogao da nastavi da obavlja i drugu fukciju osim osnovne", dodao je on.

"Njihova odluka je dispozitivnog karaktera jer se u njoj kaže da zatečeni poslanici mogu da obavljaju i druge funkcije do kraja mandata, što nije dovoljno da bi obavezivalo Agenciju za borbu protiv korupcije", istakao je Beljanski.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti