Radnici "Čistoće" obustavljaju štrajk

Radnici "Čistoće" danas će nastaviti da čiste smeće sa novosadskih ulica, pošto im je rukovodstvo obećalo da će im zarade biti isplaćene u toku dana, saznaje Radio 021.
Radnici "Čistoće" danas će nastaviti da čiste smeće sa novosadskih ulica, pošto im je rukovodstvo obećalo da će im zarade biti isplaćene u toku dana, saznaje Radio 021.

Prema rečima predsednika sindikata Momčila Arsenijevića, novac još uvek nije legao na tekuće račune radnika, ali navodi da će sa metlama izaći čim budu dobili potvrdu o uplati.

"Direktor me je nazvao i saopštio da su plate uplaćene. Većina zaposlenih zarade dobija preko banaka, koje odmah jave kada novac legne na račun, što se još nije desilo. U svakom slučaju, kad nam stignu poruke o uplati, izlazimo iz preduzeća kako bismo očistili grad", kaže Arsenijević za 021.

On dodaje da radnici "Čistoće" od jutros nisu čistili, ali navodi da higijena grada neće trpeti. "Od jutros ne čistimo grad, što nije toliki problem ukoliko se ne zapusti. Ukoliko nam zarade ne budu isplaćene kako je obećano, problemi sa smećem će biti vidljivi, pogotovo u užem centru grada", najavljuje za 021 ovaj sindikalac.

Arsenijević podseća da je direktor preduzeća Dalibor Novaković radnicima obećao isplatu zarada najkasnije do petka, do čega nije došlo. On kaže da zaposleni nisu od direktora dobili konstruktivan odgovor na pitanje zbog čega je račun firme kojoj građani redovno plaćaju u blokadi od 7. maja.

"Građani redovno servisiraju svoje obaveze i tu nema problema sa naplatom. Kada sam to pitanje postavio direktoru, on mi je odgovorio da su nam dužne pojedine komunalne firme, kao i Grad Novi Sad, ali detalje nismo uspeli da saznamo. Priče o finansiranju kampanje Ujedinjenih regiona Srbije ne bih da komentarišem, to će neko drugi da utvrdi", kaže Arsenijević za Radio 021.

Prema podacima Narodne banke Srbije, problemi sa likvidnošću "Čistoće" počeli su u aprilu, kada je preduzeće dva dana bilo u blokadi, da bi se pogoršali 7. maja, od kada je firmi blokiran račun. (M.Sovilj - miodrag@021.rs)

Satiričnu verziju ove vesti pogledajte u novoj epizodi Teleplova ''Pun štrajk Čistoće''.

  • lalailala

    23.05.2012 10:44
    malo je
    Pukle plate pa muka ,treba raditi....
  • Mira

    23.05.2012 10:32
    Za - - -
    Ako su fiktivna imena prijavite ih inspekcijskim organima.. Ja sam Vam navela činjenice jer sam i sama radila dugo preko omladinske zadruge..
  • SAVA

    23.05.2012 05:57
    strucnjaci
    Gde gej 17 dodje, ta firma sigurno propada!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti