Urbanizam poziva građane da učestvuju u razvoju naselja

Zavod za urbanizam pozvao je meštane Veternika, Futoga i Čeneja da svoje ideje o razvoju naselja, putem inicijative, dostave nadležnim Mesnim zajednicama.

Zavod za urbanizam pozvao je meštane Veternika, Futoga i Čeneja da svoje ideje o razvoju naselja, putem inicijative, dostave nadležnim Mesnim zajednicama.

U ovom preduzeću su ocenili da je pre izrade Planova generalne regulacije za ta naselja potrebno uspostaviti novi vid komunikacije sa gradjanima, te da sakupljanje inicijativa i predloga počne pre same izrade plana, a da se nastavi  tokom javnog uvida.

U Zavodu ujedno apeluju na građane, koji nemaju uknjižene objekte i parcele, da dostave geodetski snimak sa tačnim položajem objekta na parceli i grafičku predstavu tzv. "internih parcelacija" koji razgraničavaju međusobno ugovorene promene na parcelama.

Ovo je potrebno da bi se prikupio što veći broj informacija o promenama nastalim na terenu kako bi urbanistički planovi odgovorili na potrebe građana poštujući strukovne norme i prostorna ograničenja.

  • dragoljub

    22.05.2012 13:27
    pa to je selo
    sta ce tu "urbanizam"? tu treba zavod za ruralizam!
  • anonimus

    21.05.2012 18:01
    Da li je ovo ideja Milice Kostreš?
    Ako je ovo ideja Milice Kostreš predsednice Komisije za planove i zaposlene u Zavodu za urbanizam, onda će sigurno biti efekta i za sirotinju!
  • Lane

    21.05.2012 11:43
    @Dukelander
    Iskreno ne znam, kazem da to treba uraditi pre bilo kakvog drugog ulaganja. Dal' ce to da radi ZIG, Urabanizam il' neko treci bas me briga. Ko zivi u Futogu zna o cemu govorim.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti