Radnici "Čistoće" prekinuli štrajk

Radnici "Čistoće" nastavili su rad juče oko 16 časova, izjavio je za 021 predsednik sindikata Momčilo Arsenijević.

Radnici "Čistoće" nastavili su rad juče oko 16 časova, izjavio je za 021 predsednik sindikata Momčilo Arsenijević.

"Sada se sve radi redovno i više nema nikakvih problema. Juče je na teren izašla i druga smena kada je obustava rada prekinuta i mi očekujemo da ćemo danas nadoknaditi sve što juče nismo uspeli", rekao je Arsenijević.

On je dodao da su i honorarni radnici nakon dogovora sa direktorom ponovo počeli da rade. "Naši manuelni radnici koji su zaposleni preko studentske zadruge nisu primili plate mesec i po dana, ali direktor im je obećao da će novac biti uplaćen sutra, tako da su se i oni vratili na posao", kaže Arsenijević.

Arsenijević podseća da je direktor preduzeća Dalibor Novaković radnicima obećao isplatu zarada najkasnije do prošlog petka, do čega nije došlo. On kaže da zaposleni nisu od direktora dobili konstruktivan odgovor na pitanje zbog čega je račun firme kojoj građani redovno plaćaju u blokadi od 7. maja.

Podsećamo da radnici ovog preduzeća juče ujutru nisu izašli da čiste ulice, besni zbog činjenice da im plate kasne 11 dana. Dodatni razlog za obustavu rada bilo je to što je račun "Čistoće" blokiran.

  • SAMARDZIJA

    23.05.2012 13:33
    Hej, vozac...
    Kad bi bio u toj situaciji, ne verujem da bi ti se svideo sopstveni komentar!
    Svaki radnik koji je radio i zaradio svoju platu, ima pravo da je dobije!!!!
    I tu je prici kraj!!!
  • 23.05.2012 06:08
    vozac
    Svako brani svoj stav, a svako ima i pravo na svoje misljenje, pa pravopis tu i ne igra neku ulogu. Nema potrebe ekonomista na mestu vozaca da drzite predavanje kako gradjani nemaju pojma ni o cemu i kako je Novi Sad cist grad, kada sve vidimo. Pogledajte po Evropi sta su cisti gradovi pa uporedite. I ne nervirajte se, nije dobro za zdravlje!
  • Mihajlo

    23.05.2012 05:48
    DUSEBRIZNICI
    Kako bih voleo da neko od vas prihvati posao u Cistoci, pa da onda kulira na nedobijanje plate i ne zali se na teske uslove rada.
    Kako vas nije sramota da kao neke babe kritikujete te ljude, koji vredno rade.
    Ja im se divim i potpuno ih podrzavam za strajk!!! Hrabro i jedino ispravno resenje!
    I sledeci put, cim ne bude plate isti dan stanite sa radom.
    Mi propasti necemo sto ce jedan dan grad biti prljaviji, ali ce nam drzava propasti ako se bagri dozvoli da manipulise sa ljudima i njihovim zaradjenim novcem!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti