Više od 30 vrsta rakija na "Koviljskoj rakijadi" 10. juna

"Koviljska rakijada" biće održana 10. juna u Kovilju, a posetioci će imati priliku da probaju više od 30 vrsta rakija.
"Koviljska rakijada" biće održana 10. juna u Kovilju, a posetioci će imati priliku da probaju više od 30 vrsta rakija.

Tradicionalnu turističku manifestaciju "Koviljska rakijada - Parastos dudu" otvoriće predstavnici ambasade Brazila u Srbiji, rekao je danas menadžer te manifestacije, Dragan Stanković.

"Stručni žiri će posebno ocenjivati "dudovaču", rakiju po kojoj su prepoznatljivi Kovilj i okolna mesta, a posebno ostale vrste rakije", rekao je Stanković, dodajući da će se zvanična promocija ovogodišnje "Koviljske rakijade" održati 5. juna u saradnji sa Turističkom organizacijom Novog Sada.

"Rakijada", kako je najavio, počinje pečenjem rakije "dudare" ili "dudovače", koja će se besplatno deliti posetiocima. Pored pečenja rakije na programu će biti i pripremanje i degustacija vojvođanskih gastronomskih specijaliteta poput paprikaša od mangulice ili štrudli od maka i višanja, a u planu je i takmičenje u kuvanju riblje čorbe.

Ceo tok manifestacije pratiće program Kulturno umetničkih društava iz Vojvodine. Osim toga biće održana i sportska takmičenja u pecanju i vožnji rolerima, kao i tradicionalna biciklistička trka od Novog Sada do Kovilja.

"Za one željne tradicionalnih vojvođanskih izleta organizovaćemo vožnju fijakerom do čarde "Na kraj sveta" i koviljskog manastira", kazao je Stanković.

Manifestacija "Koviljska rakijada - Parastos dudu", ove godine beleži svoje 17. izdanje, a u minulih 16 godina posetioci su bili u prilici da, pored "dudovače" probaju rakije od lubenice, paradajza, kupusa, limuna, pasulja...

  • Dr. Kisprdilov Svetslaf

    23.05.2012 11:26
    Ako se popije puno rakije od duda dodje do halucinacije,moze da vam se prividi malo crno dete!
  • Pijani biciklista

    23.05.2012 08:46
    Tour de Dud
    Uf taman malo izdegustiram te dudovace, pa onda trka do Kovilja.
  • Bob

    22.05.2012 19:58
    Šta večito kenjate!? To je simpatična manifestacija posvećena piću koje je karakteristično za naše podneblje. Kome se sviđa neka dođe, kome se ne sviđa neka zaobiđe!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti