Nagrađeni najbolji studenti Novosadskog univerziteta

Nagrada za najboljeg studenta Novosadskog univerziteta uručena je danas Nemanji Rakićeviću studentu Fakulteta tehničkih nauka (FTN).
Nagrada za najboljeg studenta Novosadskog univerziteta uručena je danas Nemanji Rakićeviću studentu Fakulteta tehničkih nauka (FTN).

Osim Rakićevića, na svečanosti održanoj na Tehnološkom fakultetu nagrade za ostvarene rezultate u prethodnoj školskoj godini dobilo je još 127, od ukupno 917 nagrađenih studenata.

Nagrađeni su oni koji su svojim radom pokazali da će i tokom studija, a i u kasnijem životu biti lideri - rekao je rektor Univerziteta Miroslav Vesković, ističući da će na te mlade ljude u budućnosti država moći da se osloni.

Najbolji student Filozofskog fakulteta je Jana Kovač, dok je nagradu kao najbolji student Poljoprivrednog fakulteta primila Ivana Matoš.

Natalija Dangubić je najbolji student Pravnog, a Stevan Ognjanović Tehnološkog fakulteta. Najbolji student Ekonomskog fakulteta je Mirjana Milić, dok je Nevena Kardum najbolja među studentima Medicinskog fakulteta.

Nagrađene su i Mirjana Dimitrijevska i Nina Kosovac kao najbolje studentkinje na Prirodno - matematičkom fakultetu, Slađana Marić sa Akademije umetnosti i Zorana Stanišić sa Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja.

Među studentima Građevinskog fakulteta najbolja je Stojanka Radulović, na Tehničkom fakultetu "Mihajlo Pupin" to priznanje pripalo je Jeleni Radanov i Sanji Pantić, dok je Mohači Huba najbolja na Učiteljskom fakultetu na mađarskom nastavnom jeziku u Subotici.

Na današnjoj svečanosti dodeljena je i nagrada "Mileva Marić Ajnštajn" za najbolji diplomski/master rad iz oblasti računarstvo i automatika i za uspeh tokom studiranja iz te oblasti, a dobitnici su Miloš Vasić i Dejan Milinkov sa FTN.

Ivan Jurcan, Slobodan Stošić i Dejan Karlecik, sa Akademije umetnosti, nagrađeni su za vrhunske rezultate ostvarene u oblasti umetnosti, dok je Maša Smiljković to priznanje dobila u oblasti sporta.

  • umetnica

    23.05.2012 08:37
    dajte pare
    Nagrada je parce neupotrebljivog papira vrlo jadnog izgleda...
  • 23.05.2012 07:57
    Vreme žena
    Možda pomenute talentovane devojke predsazuju neka bolja vremena? Čestitke njima i svi drugim pozitivnim ljudima.
  • besan ker

    22.05.2012 15:42
    Najbolji studenti na skoro svim fakultetima su žene :-) Čestitke damama!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti