Protivpožarna inspekcija obišla tek 15% kafića

I pored najava da će posle tragedije u "Kontrastu" kontrola u novosadskim lokalima biti znatno pooštrena, protivpožarna inspekcija je za dva meseca uspela da pregleda samo 236 od 1.500 kafića.

I pored najava da će posle tragedije u "Kontrastu" kontrola u novosadskim lokalima biti znatno pooštrena, protivpožarna inspekcija je za dva meseca uspela da pregleda samo 236 od 1.500 kafića.

Načelnik novosadskog odeljenja Uprave za vanredne situacije Boško Pilipović kaže da razlog sporosti leži u neodstatku inspektora, dodajući da ne mogu da se orijentišu samo na kontrolisanje kafića jer imaju i druga posla, poput pregledanja stambenih i privrednih objekata.

On kaže za "Blic" da je u pregledanim lokalima izrečeno više od 1.000 mera za otklanjanje nedostataka, a ima saznanja da i gazde kafića koji nisu došli na red nabavljaju protivpožarne aparate, idu na obuku i na slične načine doprinose opštoj bezbednosti.

Podsetimo, 1. aprila u požaru u diskoteci "Kontrast" stradalo je šestoro mladih, dok je pre nešto više od četiri godine u kafeu Laundž život izgubilo osmoro momaka i devojaka.

  • kikiriki

    25.05.2012 12:29
    naradili se jarani
    SAMO DA TU I NE STANU----kontam dosta su i dali od sebe.
  • hm

    24.05.2012 20:45
    to je 5-6 pregledanih kafića dnevno (ako računam da rade preglede samo radnim danima).

    koliko ta inspekcija uopšte ima zaposlenih?
  • pitanje

    24.05.2012 20:37
    A šta su radili poslednje 4 godine????????

    Inspekcije su sada počele rade?

    Posle DRUGE tragedije????

    Ko ih je do sada kontrolisao tj. zašto ih niko nije kontrolisao????????

    Sada otpuštaju, tek pošto se ova strahota ponovila u "srpskoj Atini"?

    A šta je sa sudijama koje su zaturale predmete u fioke??? SRAM VAS BILO!!!!! Niko ništa ne obaveštava javnost o tome zašto lokali nisu kontrolisani ranije!!!!!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti