Večeras počinje 57. Sterijino pozorje

Pod sloganom "Naši očevi" večeras počinje 57. Sterijino pozorje.
Pod sloganom "Naši očevi" večeras počinje 57. Sterijino pozorje.

Otvoriće ga "Otac na službenom putu" Ateljea 212, u režiji Olivera Frljića. Na otvaranju će uvodnu besedu govoriti dramski pisac i višestruki dobitnik Sterijinih nagrada Nebojša Romčević.

U takmičarskoj selekciji nacionalne drame i pozorišta biće izvedeno sedam predstava, dok su tri u međunarodnom programu Krugovi.

Festival traje do 2. juna, a ulaznica odavno nema u prodaji. U čast nagrađenih, Pozorje će zatvoriti balet Srpskog narodnog pozorišta "Mileva Ajnštajn".

Predsednik žirija je glumac Branislav Lečić, a u žiriju su i upravnica Hrvatskog narodnog kazališta iz Zagreba Ana Lederer, reditelj iz Ljubljane Janez Pipan, rediteljka Ana Tomović i dramska spisateljica Maja Pelević.

Direktor "Sterijinog pozorja" Milivoje Mlađenović rekao je da će festival preporučiti Srbiju celom svetu kao zemlju u kojoj se makar teatrom bavi ozbiljno i kritički. "Ova država ima bolji i moćniji teatar nego što zaslužuje", istakao je direktor "Pozorja".

Paralelno sa Pozorjem, od 25. maja do 2. juna održaće se i Međunarodni simpozijum pozorišnih kritičara i teatrologa. O problemima savremenog pozorišta diskutovaće kritičari i teatrolozi iz desetak zemalja.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti