Izmiruju dug za vodu jer im prete isključenjem

Novosadski Vodovod do sada je sa mreže isključio jednog velikog dužnika, dok sa ostalima, bar za sada, uspeva da pravi dogovore o otplati dugovanja.
Novosadski Vodovod do sada je sa mreže isključio jednog velikog dužnika, dok sa ostalima, bar za sada, uspeva da pravi dogovore o otplati dugovanja.

Portparol ovog gradskog preduzeća, Davor Santrač, kaže za Radio 021 da su opomene pred isključenje krenuli da šalju od najvećih dužnika i da je do sada isključen jedino "Neimar". "Spens je u poslednji momenat, u petak popodne, doneo menice kojima garantuje isplatu duga, dok su hotel "Sajam", hotel "Park", Predškolska ustanova "Radosno detinjstvo" i "Dnevnik", uplatili deo duga, a za ostatak napravili sporazum o reprogramu, tako da u ovom momentu neće biti isključeni s mreže", kaže portparol Vodovoda.

Reč je o više od 40 poslovnih korisnika koji račune za vodu nisu plaćali mesecima, pa čak i godinama, tako da su napravili dug veći od 240 miliona dinara. Ovih dana su se Vodovodu javljali vlasnici privatnih vrtića koji su se s pravom pitali - zašto da oni plaćaju račune, kada to ne radi Predškolska ustanova čiji je osnivač Grad, kaže Santrač. On tvrdi da se neće praviti razlike među potrošačima, te da u Vodovodu nastavljaju da šalju opomene pred isključenje.

Sledeći na redu su JKP "Čistoća", "Des" i Nastavni centar policije na Klisi, a rok da u potpunosti izmire dug ili račune plate delimično i naprave sporazum o otplati, imaju do utorka u podne. "Mi ćemo nastaviti s ovom akcijom i u narednom periodu, pošto je 240 miliona dinara ozbiljan novac kojim mi možemo da završimo kanalizaciju u Kaću ili uradimo rekonstrukciju vodovodne i kanalizacione mreže u nekoliko gradskih ulica", objašnjava Santrač. On dodaje da dug prema Vodovodu ne ugrožava isplatu zarada zaposlenima, kako je to slučaj u Čistoći, ali da onemogućava realizaciju postavljenih ciljeva preduzeća.

Treba dodati da su veliki dužnici, kojima se sada preti isključenjem, već više puta opomenuti da izmire svoje obaveze. Oni koji to ni sada ne učine i budu isključeni s mreže, moraće da plate veći deo duga da bi ponovo imali vodu. U Vodovodu se nadaju da će tada krenuti s izmirenjem dugova ili će u suprotnom u naplatu morati da krenu sudskim putem. (D.S.)

  • Jo

    29.05.2012 15:48
    Opa
    On dodaje da dug prema Vodovodu ne ugrožava isplatu zarada zaposlenima,ali da onemogućava realizaciju postavljenih ciljeva preduzeća.Što dotični vkv potparol ne objasni što od svojih plata ne otkinu za zacrtane ciljeve a plate neka čekaju red.A još je smešnije to što su dobili menicu od spensa kojom garantuju isplatu.za toplanu su smislili besplatne karte a šta će ovde biti nagrada verovatno letovanje u Grčkoj o trošku vodovoda
  • Boba Marlić

    29.05.2012 14:38
    .
    Čekajte, čekajte, polako; da li hoćete da kažete da ako nekom uskratite uslugu koju on ionako ne plaća, taj isti neko će početi da je plaća? Mislim da smo na pragu velikog otkrića, ovo je možda početak novog doba.
  • ns

    29.05.2012 08:46
    Spens, JKP "Čistoća", "Des" i Nastavni centar policije na Klisi, Predškolska ustanova "Radosno detinjstvo"
    Koliko ja vidim uglavnom državne-gradske firme ne plaćaju.
    Direktorima tih ustanova i njihovim strankama da se zapleni privatna imovina i nadoknadi dug. Sve unazad od kada je napravljen dug.
    Mogu da dobijaju platu i 10% uplaćuju svojim strankama harač, a ne mogu da plate račune.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti