Koriste Novaka Đokovića za promociju kockanja

U osnovnoj školi "Đorđe Natošević" pojavila se knjiga sa pesmama o Novaku Đokoviću u kojoj se nalazi pesma "Ja se kladim na Noleta".

Kako Radio 021 saznaje, u novosadskoj školi Đorđe Natošević pojavila se knjiga sa pesmama o Novaku Đokoviću pod nazivom "Kad porastem biću NOLE", autora Blagoja Bakovića u kojoj se nalazi pesma "Ja se kladim na Noleta".

Majka jednog devetogodišnjaka kojem su u školi ponudili knjigu, požalila se Radiju 021 da u školi postoji trend da se deci nude razne knjige, a u ovoj se koristi lik Novaka Đokovića kako bi se prodale knjige u kojima se podstiče klađenje. Prema rečima naše sagovornice, radi se o organizovanoj promociji knjige jer su sva deca iz drugog razreda pozvana u društvenu salu i tamo im je autor predstavio zbirku pesama.

Načelnik Školske uprave Novi Sad, Petar Viđikant, rekao je za Radio 021 da je u ovom slučaju odgovornost na direktorima škola u kojima se to desilo, jer nisu u pitanju zvanični udžbenici koje kontroliše ministarstvo prosvete i koji su provereni.

Predsednik Aktiva direktora osnovnih škola u Novom Sadu Svetozar Kozarev, kaže za 021 da direktor ima pravo da ne dozvoli prodavanje knjige koja nema dozvolu od Ministarstva prosvete, ali da isto tako može na sopstvenu odgovornost da odobri prodaju i bez dozvole ministarstva. "U tom slučaju roditelji mogu da se obrate direktoru škole, a ako to ne urodi plodom onda im je na raspolaganju prosvetna inspekcija", kaže Kozarev.

Knjiga čiji je urednik poznati dečji pesnik, Ljubivoje Ršumović, izdata je 2012. godine, ima 64 strane i košta 430 dinara.

Iz PR tima Novaka Đokovića poručuju za 021 da je knjiga napisana bez ikakve saglasnosti i znanja sportiste. "Pre svega Novakov lik, a zatim i sveukupna vrednost, koju nosi njegovo ime, su na najgrublji način zloupotrebljeni od strane autora Bakovića u svrhu najotvorenije komercijalizacije. Posebno je nedopustivo to što je autor za svoje otvorene lukrativne ciljeve u "pesmi" pod nazivom "Ja se kladim na Noleta" grubo iskoristio Novakov lik i ime vrhunskog sportiste povezujući ga sa klađenjem i kladionicama", saopštava Đokovićev PR tim i dodaje da će pravni zastupnik Novaka Đokovića advokat Goran Draganić "apsolutno reagovati i zaustaviti sve nedozvoljene aktivnosti na gruboj zloupotrebi Novakovog lika i zloupotrebi dece u spornoj knjizi".

Ova vest izazvala je lavinu komentara na fejsbuk stranici Radija 021, a ovo su neki od njih:

"Nekoiko sablaznjavajucih faktora je ukljuceno: promovisanje kladionicarskog trenda, kic, nacionalizam,tezgarenje u skoli... Dobro je sto se i dalje cudimo i reagujemo. Verovatno je odgovor da niko nije odgovoran"

" idite deco, kladite se u pravu domacu srpsku "kladionu", a kad malkice porastete i napunite 10, onda vas ocekujemo na poker aparatima. zivela srbija!"

"Zasto svaki imbecil koji zna da slozi bilo kakvu polusmislenu prostu rimu u dva stiha ovde prolazi kao pesnik i objavljuju ga u udzbenicima??? Ajd da je neki Grand hitic, pa jos i da razumem... I jos prikladna tema za mladje maloletnike - "KLADIONA"!!!

Ostale komentare sa naše fejsbuk stranice možete pročitati ovde.

"Ja se kladim na Noleta"

Ima jedna kladiona
Tamo na kraj stadiona
U koju bi svaki dinar
Ko poslednje zrno mlinar
I najlepši miris s cveta
Založio na Noleta
Ne silazi meni s uma
Kakva bi to bila suma
Imućan bih bio velim da ne moram da je delim
Jer svi znaju šta mi vredi
Da će Nole da pobedi

Satiričnu verziju ove vesti pogledajte u novoj epizodi Teleplova ''Pesme o Novaku i kladionici''.

  • Nije prvi put

    03.06.2012 10:32
    Djordje Natosevic
    je 90-tih prestala da bude jedna od boljih novosadskih skola. Danas je samo "jedna u nizu" - da ne govorimo koliko i sta se sve ne desava po istoj:sekretar je Ma Bejker - direktor je tu samo radi manekenisanja i primanja nagradi, a od strane SPS ministra Obradovica...
  • Mislivoje

    02.06.2012 18:32
    Kakve su ostale pesme/ice u zbirci? Ima li poneka i dobra? Ili su sve "kukalice" procitale jednu istu? PS He**o vas "Nole" i njegovi.
  • Eustahija Cincarić

    30.05.2012 18:59
    Eee, smuči mi se ovaj blogovski egzorcizam polupismene srbadije! Zemljo Dembelijo kad si dočekala da dokone majke, samozvane ekspertice za poeziju, uz pomoć “diskutabilno pismenih”, blogerki i tviterašica, komentarišu I analiziraju dečju pesmicu, a da knjigu nisu ni pročitale!!! Mislih da odćutim kad sam juče pročitala, jerbo su i mom detetu slali kući razne budalaštine, pa, ko velim, daj da se solidarišem u patnji ovih napaćenih majčinskih dušica, a onda mi se debelo ogadiše! A tako je u ovoj zemlji gde majke nemaju vremena da decu nauče ni dve rime pisanog stiha, jer vise po net+u i raznim trovačkim blogovima gde dokoni guzičari kradu Bogu dane. A i što bi te snajke nešto znale o poeziji kad im ne smeta što im deca znaju sve tekstove Marine Tucaković. i sve uz svesrdnu pomoć tzv. novinarke koja. Pa, pored vas bi i gluv i slep poludeo, Sunce vam zlobno! Sreća, raspita se čovek malo i o tome ko je Baković, pa se počeše po glavi. Pa kad ove snajke stavi na tas sa tim čovekom, uz to I o kome je ova zbirčica, shvatiš da u ovoj zemlji, moraš da budeš obazriv ponajviše u dnevnom išitavanju vesti I da ti treba za to bar dva fakulteta. Što nisu nešto napisale o tome da se deca prostituišu u školama za 200dinara, što ne komentarišu umobolne greške po školskim udžbenicima I nedostatak osnovnog ukusa u đačkoj modi koja se svakodnevno fura po školama, poprsja I gologuzije maloletne dece, ili da možda napišu dve pismne o profesorima pedofilima??? To im je verovatno veliki mentalni napor. Ja mnoge ponuđene knjige I knjižice svog deteta vratim uz lepu reč zahvalnosti nastavnicama. Al, to je već stvar kućnog vaspitanja. Gde se, leba vam, kupuje ova zbirka “Kad porastem biću Nole”. Ja bih volela da moj sin to bude, bolje nego neki Grandovac il smarač na javnoj mreži!!! Posle današnjih natpisa, ubediste, kolko ja danas čuh, bar nas stotinak!!! Kupljeno u bar 200 primeraka!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti