Vodovod i dalje naplaćuje dugove

Slanjem opomena pred isključenje, Vodovod uspeva da naplati deo svojih potraživanja od velikih dužnika, što znači da ne dolazi do najavljenih isključenja sa mreže.
Slanjem opomena pred isključenje, Vodovod uspeva da naplati deo svojih potraživanja od velikih dužnika, što znači da ne dolazi do najavljenih isključenja sa mreže.

Portparol Vodovoda Davor Santrač izjavio je da su JKP "Čistoća" i "Des" danas potpisali sporazum o reprogramu duga, dok će objekti "Železnica Srbije" biti isključeni ukoliko do sutra ne izmire dugovanja. "Nastavni centar policije na Klisi je opomenu dobio nešto kasnije, pa im je rok za regulisanje duga produžen do sutra",  kaže Santrač. Opomene su poslate preduzećima "Albus", "AMB Grafika" i bivšem "Gaga plastu" koji imaju rok do četvrtka da regulišu svoje dugove.

U proteklih nekoliko dana naplaćeno je 10 miliona dinara, a postignuti su i sporazumi o otplati dugova na više mesečnih rata. Vodovod je do sada sa mreže isključio kompaniju "Neimar", dok je "Spens" menicama zagarantovao isplatu duga pa je u poslednji momenat izbegao isključenje. Predškolska ustanova "Radosno detinjstvo", "Dnevnik", kao i hoteli "Sajam" i "Park" platili su prvi deo duga, a za ostatak su se obavezali sporazumom o reprogramu.

Ukoliko veliki dužnici ne počnu sa isplatom, Vodovod će neizmirene dugove naplaćivati sudskim putem, dok će oni koji budu isključeni sa mreže morati da plate veći deo duga da bi ponovo dobili vodu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti