Autor knjige o Đokoviću: Knjigu ne bi trebalo posebno objašnjavati

Pesnik Blagoje Baković, čija je poema o Novaku Đokoviću "Kad porastem biću Nole" izazvala oštre reakcije dela javnosti, odbacio je primedbe i za "Novi magazin" naveo da je reč o književnosti koju ne bi trebalo posebno objašnjavati.
Pesnik Blagoje Baković, čija je poema o Novaku Đokoviću "Kad porastem biću Nole" izazvala oštre reakcije dela javnosti, odbacio je primedbe i za "Novi magazin" naveo da je reč o književnosti koju ne bi trebalo posebno objašnjavati.

Reakcije javnosti su usledile naročito zbog pesme "Ja se kladim na Noleta", u kojoj se sugeriše da bi deca trebalo da idu u kladionice i da "svaki dinar založe na Noleta".

"Ko misli da propagiram kockanje, nek ne čita poeziju nego nek gleda turske serije. Ja sam pesnik koji ne objašnjava šta je hteo da kaže", rekao je Baković "Novom magazinu".

Izdavač knjige "Kad porastem biću Nole" je samostalna izdavačko-propagandna agencija Jabučka gora Mioljke Baković. Baković je naveo da je knjiga juče prodavana po "ekonomskoj ceni" u osnovnoj školi Đorđe Natošević.

Cena knjige je oko 430 dinara, ali nije stigla u knjižare.

Knjiga "Kad porastem biću Nole" je nagrađena plaketom "Sima Cucić" Banatskog kulturnog centra iz Novog Miloševa.

Satiričnu verziju ove vesti pogledajte u epizodi Teleplova po imenu ''Pesme o Novaku i kladionici''.

 

 

  • Klaus Kvasac

    31.05.2012 21:49
    a jel beshe ta OS
    "Djordje Natosevic" ona ista gde glasa
    Nesha Chanak? Da mu nisu zasmetala i ona ocila
    na naslovnoj, te izbor pisma >>?
  • 30.05.2012 13:04
    Ima li još savesti u nas??
    Hajde malo roditelji priznajte koliko vas je ovu knjigu kupilo pre ovog cirkusa!!! Knjiga je napravila dobar krug po Novom Sadu pre nego što je sigla do oš "Đorđe Natošević", a sada se svi kao čudite. AKO IMATE IMALO OBRAZA SVI VI KOJI STE UGOSTILI BAKOVIĆA JAVITE SE.
  • Milan

    30.05.2012 11:50
    Škola nije pijaca
    Da se manemo komentarisanja "umetnosti", meni je i dalje strašno što neko ima pravo da dolazi u školu i deci prodaje bilo šta. Postoje knjižare ili se može na roditeljskom sastanku ponuditi, ali deci se ne bi smelo ni nuditi ni prodavati NIŠTA.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti