Sutra u Novom Sadu počinje Svetski kongres vinskih vitezova

U Novom Sadu sutra počinje 47. Svetski kongres vinskih vitezova, koji će trajati do 6. juna.

U Novom Sadu sutra počinje 47. Svetski kongres vinskih vitezova, koji će trajati do 6. juna.

Kako je saopštila Turistička organizacija Novog Sada, do sada je prijavljeno 120 vitezova iz 17 zemalja, a najbrojnija delegacija biće iz SAD koju će činiti 45 vitezova.

- Sedam dana je dovoljno, da naše kolege, vitezovi, steknu sliku o lepoj, hranom, pićem, ljudima i kulturom, bogatoj Srbiji - rekao je predsednik Organizacionog odbora Aleksandar Kojić. On je istakao da će posebno značajan segment te manifestacije biti stručni skup o srpskim vinima koji će se održati 4. juna u Rektoratu beogradskog Univerziteta.

Vlasnik Vinarije "Mačkov podrum" iz Iriga, Sava Jojić, istakao je da je ovaj kongres odlična prilika za promociju Srbije i njenih vina i dodao da će u njegovom vinogradu, ako vremenski uslovi to dozvole, učesnici imati priliku da probaju tradicionalni "pudarski doručak", te pečenog vola s ražnja. U slučaju lošeg vremena, sve to odigraće se u prostorijama vinarije.

Kongres zvanično počinje sutra u 19.30h u hotelu Park, a potom se nastavlja u Sremskim Karlovcima, na Petrovardinskoj tvrđavi, u Subotici, Irigu, Beogradu, Topoli i Vršcu. Učesnici će tokom boravka u Srbiji posetiti Vinarije "Dibonis" na Paliću, Vinski dvor u Hajdukovu, "Mačkov podrum" u Irigu, "Kraljev podrum" u Topoli, vinariju "Timotijević" kod Aranđelovca, podrum "Vršačkih vinograda" i jednu vinariju u Gudurici.

  • BERMET ALEKS

    05.06.2012 04:53
    KONGRES
    Hvala na lepim i hvala na uvredljivim komentarima.Kad Vi koji nesljokate okupite na jednom mestu ljude sa pet kontinenata, a pritom im podelite za uspomenu figuru SREMAC NASLONJEN NA FLASU BERMETA, koja je suvenir Srbije i Turisticki cvet Srbije, javite mi se.

    Pozdrav
  • 30.05.2012 14:46
    Boze koliko sljokadjija ima kod nas,

    kada bi ti isti znali koliko u svetu postoje razni dani-festivali, sireva,vina,meda,peciva i hleba od meda....i to ne lokalni festivali nego po nasem internacionalni

    e zato treba da se pridruzimo EU dok nije kasno, jer doci ce vreme da je tadzara rakija(secerusa od svega i svacega) jedino bogatstvo
    koje niko nece....
  • member

    30.05.2012 11:03
    opet alkoholisanje???

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti