Uskoro zakazivanje lekarskih pregleda preko interneta

Novosadski domovi zdravlja uskoro će pokrenuti servis za "onlajn" zakazivanje pregleda, rekao je za Radio 021 šef odseka za informatiku Doma zdravlja Novi Sad, Predrag Đorđić.

Novosadski domovi zdravlja uskoro će pokrenuti servis za "onlajn" zakazivanje pregleda, rekao je za Radio 021 šef odseka za informatiku Doma zdravlja Novi Sad, Predrag Đorđić.

"U trenutku kada dobijemo zahtev od našeg menadžmenta to bi u roku od nekoliko nedelja tehnički bilo moguće, samo ostaje da jasno definišemo do detalja šta ustvari znači "onlajn" zakazivanje, pošto postoji više rezličitih metoda", rekao je Đorđić. On je dodao da onlajn zakazivanje podrazumeva pored interneta i zakazivanje putem SMS poruka, pa Novosađani ne bi više morali da zovu telefonom i čekaju da im se javi operater Kol centra, već bi mogli u bilo koje doba dana nesmetano da rezervišu svoj termin kod lekara.

On je u izjavi za 021 još naveo i da je jedina dilema da li će oba načina prijave biti pokrenuta istovremeno ili jedan za drugim, ali da će u bilo kom slučaju biti potreban određen period da se sistem razradi kako bi se otklonile sve eventualne greške u njegovom funkcionisanju.

Podsećamo da je pomoćnik ministra zdravlja, Petar Bulat, najavio da će do 15. juna biti završeno povezivanje informacionog sistema Doma zdravlja sa Dečjom bolnicom, pa će postojeći Kol centar preuzeti zakazivanje pregleda i za tu ustanovu. (V. Kešelj)

  • 07.06.2012 06:46
    I u ekonomsko razvijenim zemlama EU gde veliki procenat gradjana koristi internet nema ovakvih zezancija kao kod nas
    Naprotiv, svakom gradjaninu je DOSTUPNO na razne nacine da zakaze pregleg kod lekara

    dali putem telefonskog poziva-direktno zdravstvenu ustanovu u koju zeli da ode

    da li licno,ode do zdravstvene ustanove gde treba da obavi pregled, ako ima zelje za takvo zakazivanje

    a ako kojim slucajem pacijent uzima lekove koji su neohodni a nema vise kod sebe zbog sopstvene zaboravnosti npr. lek za dijabeticare
    antidepresive itd

    tada moze i BEZ zakazivanja da ode kod SVOG lekara kako bi pacijent dobio recept i to uz izuzetnu ljubaznost kako medecinske sestre tako i lekara
    i jos nesto, NEMA participacije pregleda-odlaska kod lekara
    NEMA participacije prilikom podizanja-uzimanja-leka u apotekama
    niti bilo koji vid PLACANJA jer su odvajali za socijalnu zastitu, i kao penzioneri takodje odvajaju za socijalnu zastitu

    takva je zdravstvena politika zemalja EU
    tako je bilo i kod nas sve do pre 20 godina



  • 05.06.2012 10:42
    divno
    prvo su zaposlili 200 operatera u kol centru, a otpustili medicinsko osoblje. Onda nas oni lepo zamajavaju i ispituju šta nam je i kao veliki stručnjaci procenjuju hitnost. Ustvari imaju zadatak da nam nikad ne zakažu. Super će biti sa slanjem poruka. Neće morati niko ni da nas sluša tako da se neće naprezati a zakazaćem takođe "malo sutra". Kad bi neko stvarno hteo da reši problem zaposlio bi dovoljan broj lekara i ne bi nam trebali silni kolovi i sms ovi. I pod hitno lkarima oduzeti kompjutere, jer ni ne gledaju nas pacijente od silnog kuckanja i popunjavanja raznih tabela. Od 20 min provedenih u ordinaciji 18 sediš i čekaš da završe sa aministracijom
  • 05.06.2012 08:37
    @Nsns
    Pa ko je rekao da će zakazivanje telefonom biti ukinuto? Neki inače ni telefon nemaju, pa dolaze tamo pred vrata i zakazuju lično.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti