Sindikat zamalo završio na ulici

Sindikat "Solidarnost", jedino udruženje radnika sa centralom u Novom Sadu, juče je umalo izbačen na ulicu po nalogu "Poslovnog prostora".

Sindikat "Solidarnost", jedino udruženje radnika sa centralom u Novom Sadu, juče je umalo izbačen na ulicu po nalogu "Poslovnog prostora".

Do iseljenja sindikata ipak nije došlo, jer je ovo javno preduzeće, koje je vlasnik njihovih prostorija, povuklo predlog za izvršenje sudskog rešenja o izbacivanju sindikalaca iz kancelarije.

Problem je, naime, nastao još pre šest godina, kada je tadašnji direktor "Poslovnog prostora" Zoran Đaković na preporuku tadašnje gradonačelnice Maje Gojković potpisao ugovor o izdavanja prostorija u Sremskoj 9 odboru Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata.Okružni odbor Asocijacije iste godine prešao je u "Solidarnost", a za svoje sedište imenovao upravo sadašnje prostorije.

Prema evidenciji "Poslovnog prostora", zakupci im duguju nešto manje od pola miliona dinara za period od 2006-2011. godine.

  • JA

    01.06.2012 12:21
    Sposobno rukovodstvo
    Mislim da je većina ovog duga zastarela jer se radi o dugu starijem od tri godine dana. Vrlo stručno rukovodstvo Poslovnog prostora isto kao i u većini drugih novosadskih javnih preduzeća. Tako da će teško biti naplaćena cifra o kojoj se govori.
  • Koko Bil

    01.06.2012 11:09
    A kako bi tek mene...
    Pa ovi ni sebi sposobni nisu, a kako bi tek mene vodili?
    Ma sve te nazovi sindikate i ine politikantke organizacije, koji nisu u stanju da zmire svoje obaveze - na ulicu!
  • Sremac

    01.06.2012 10:21
    Pa gde je sada Drago Đokić?
    Drago Đokić se buni samo tamo gde ima ličnog interesa kao npr. Stambena Agencija, a gde je sada kada sindikaliste izbacuju na ulicu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti