Nemački ministar biciklom kroz Podunavlje

Ministar za evropske poslove nemačke pokrajine Baden Virtemberg Peter Fridrih deo puta od Ulma do Novog Sada prešao je biciklom, da bi razgledao Podunavlje.
Ministar za evropske poslove nemačke pokrajine Baden Virtemberg Peter Fridrih deo puta od Ulma do Novog Sada prešao je biciklom, da bi razgledao Podunavlje.

Fridrih je novinarima u Novom Sadu rekao da je sa saradnicima putovao biciklom, da bi doprineo što uspešnijem uspostavljanju Dunavske strategije. Oni su na put krenuli 28. maja, u Novi Sad stigli u petak i danas nastavili ka Rumuniji, kazavši da će od ukupno oko 1.800 kilometara puta, biciklima preći oko 300 kilometara.

Fridrih je predsedniku Skupštine Vojvodine Šandoru Egerešiju rekao da Dunavski region nije "projekat elite", već da sprovođenje Dunavske strategije i njome predviđenih projekata treba da građanima donese boljitak. Egereši je Agenciji Beta rekao da su Baden Virtemberg i Vojvodina nosioci ideje, izrade a sada i sprovođenja Dunavske strategije.

"U toj saradnji ima još mnogo mesta za zajedničke projekte za razvoj turizma, zaštite okoline, privrede", naveo je Egereši. Dodao je da je insistirao na uspostavljanju saradnje kancelarija Vojvodine i Baden Virtemberga u Briselu, i na nastavljanju dosadašnje dobre prakse stažiranja vojvođanskih mladih i perspektivnih stručnjaka u toj nemačkoj pokrajini.

Egereši je pozvao ministra Fridriha da poseti Kamp tolerancije mladih podunavskih gradova i regiona koji će se ove godine po šesti put održati u Bačkoj Topoli.

  • 03.06.2012 19:13
    Kada posle Drugog svetskog rata, koje godine, ja od kako znam za sebe a to skoro punih 7 decenija zivota znam za tu strazarnicu
    s tim sto posedujem i Monografiju Novoga Sada, a zna se da je Novi Sad nastao posle Petrovgrada ili Gradica kako je bio lokalni naziv

    Monografija je sa crtezima-grafika Tvrdjave, te se vidi i ta strazarnica....inace zidana je sa cilgama istoga formata kao i svi ostali objekti na Tvrdjavi

    Monografija Novoga Sada je izdata 1956 godine
  • 02.06.2012 22:36
    @Anonimus 12:19
    Stražarnica je dodatak od posle 2. svetskog rata.

  • 02.06.2012 22:08
    Hvala vam sto ste objavili ovu fotografiju sa strazarnicom na bedemu tvrdjave. Pre nekoliko godina strazarnica je uklonjena a pristup njoj zazidan. E sada, nije fora u tome sto je sklonjena vec je najzesca fora sto me mnogi pravi Novosadjani ubedjuju da te strazarnice tu nikada nije bilo. Kada popricamo o tome i ja je spomenem gledaju me kao tele u sarena vrata i onda krenu da tvrde kako sam ja nesto pobrkao a radi se o ljudima sa kojima sam nekada pre 20 i kusur godina izlazio na Djavu i jos smo prolazili pored nje.

    Mogao bi Radio 021 da se pozabavi temom te strazarnice i ispita kade je nestala i zasto i imali nekih planova za njeno ponovno postavljanje jer je bas kul izgledala onako istirena na spicu bedema.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti