Lečić: Ko gubi, ima pravo da se buni

Predsednik žirija 57. Sterijinog pozorja Branislav Lečić odbacio je prigovore upravnika Ateljea 212 Kokana Mladenovića na odluke žirija i rekao da "ko izgubi, ima pravo da se buni".

Predsednik žirija 57. Sterijinog pozorja Branislav Lečić odbacio je prigovore upravnika Ateljea 212 Kokana Mladenovića na odluke žirija i rekao da "ko izgubi, ima pravo da se buni".

Lečić je kazao da se ne slaže sa Mladenovićevom ocenom da je Pozorje dotaklo "dno", a na opasku da Atelje 212 ubuduće neće učestvovati na Pozorju dodao je "Ni on neće biti večiti upravnik Ateljea 212".

Kokan Mladenović je prethodno ocenio da je odluka žirija da ne dodeli nekoliko nagrada skandalozna i nezapamćena u istoriji festivala. "Nismo mogli dodeliti ni nagradu za mladog glumca, jer ga nije ni bilo. A što se tiče četvrte nagrade za glumca, ja sam bio za to da je dodelimo, ali sam bio preglasan", naveo je Lečić.

Uz uzvike negodovanja publike i slabije popunjenu salu, u Novom Sadu su sinoć dodeljene Sterijine nagrade, a izvođenjem baleta "Mileva Ajnštajn", Srpskog narodnog pozorišta, zatvoreno je 57. Sterijino pozorje. Jednoglasnom odlukom žirija, kojim je predsedavao glumac Branislav Lečić, odlučeno je da se nagrade ne dodele u četiri kategorije. Izostale su jedna od četiri Sterijine nagrade za glumu, kao i nagrade za najbolje scenografsko i kostimografsko ostvarenje. Žiri je, takođe, odlučio da ne dodeli priznanje za najboljeg mladog glumca, iz nagradnog fonda "Dara Čalenić".

Najboljom predstavom proglašena je predstava "Radnici umiru pevajući", Olge Dimitrijević i u režiji Anđelke Nikolić. Ova predstava, koja je izvedena u produkciji Hartefakt fonda i Bitef teatra dobila je nagrade i u kategoriji najbolje režije.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti