Čistoća poslala upozorenje na još 40 adresa

JKP "Čistoća" danas je poslala novo upozorenje na adrese 40 dužnika, a u kojem se navodi da će, ukoliko svoja dospela dugovanja ne izmire u roku od 48 sati, biti uskraćeni za uslugu odnošenja smeća.

JKP "Čistoća" danas je poslala novo upozorenje na adrese 40 dužnika, a u kojem se navodi da će, ukoliko svoja dospela dugovanja ne izmire u roku od 48 sati, biti uskraćeni za uslugu odnošenja smeća.

Najveći dug od 640.000 dinara na današnjem spisku dužnika ima "Vojvodinaput - Bačka", a nešto malo manji "AMB Grafika" i "Neimar". Inače, Neimar je jedino preduzeće koje nije izmirilo svoja dugovanja ni prema Vodovodu, pa od pre desetak dana više ne dobijaju vodu.

U petak su kamioni Čistoće prestali sa odnošenjem smeća iz 12 novosadskih firmi koje i pored upozorenja nisu platila dugovanja. Danas je polovinu duga izmirio "Tuš", tako da je vraćen u sistem odnošenja smeća, s tim što je u obavezi da tokom nedelje izmiri kompletna dugovanja i završi pregovore o načinu rešavanja kompletnih dugova.

- Preduzeća kojima se više ne odnosi đubre koriste kontejnere koji se uglavnom nalaze u njihovim dvorištima, pa nagomilano smeće ne ugrožava građane - kazala je portparolka Čistoće Milica Vlaisavljević.

Inače, ukupna dugovanja drugih preduzeća prema Čistoći su oko pola milijarde dinara.

  • Nikola

    05.06.2012 05:53
    A ZASTO...
    A zasto su do sada cekali da se dugovi toliko nagomilaju???
  • FAN

    04.06.2012 14:29
    Milica again
    Jel ovo novi očajnički potez odlazećeg menadžmenta JKP Čistoća. Najbolje bi bilo kada bi celom Novom Sadu obustavili odnošenje smeća valjda bi onda bilo para za pokriće svih manifetluka koje je ovaj menadžment uredio za poslednjih četri godine. Ispitajte to.
  • 04.06.2012 12:25
    Luigi, ne sirite defetizam. Samo u nasem drustvu se gaji ideja da je najbolje nista ne dirati, jer ce se neko jos gore ponasati. Krajnje je vreme da prestanemo zalivati korov!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti