Zaposleni u Neobusu spas vide u GSP-u

Predstavnici zaposlenih iz Neobusa i Gradski odbor sindikata metalaca predložiće sutra predstavnicima pokrajinske administracije i Razvojne banke Vojvodine da se Fabrika autobusa Neobus pripoji Gradskom saobraćajnom preduzeću "Novi Sad".

Predstavnici zaposlenih iz Neobusa i Gradski odbor sindikata metalaca predložiće sutra predstavnicima pokrajinske administracije i Razvojne banke Vojvodine da se Fabrika autobusa Neobus pripoji Gradskom saobraćajnom preduzeću "Novi Sad".

- Bankarima i pokrajinskoj vlasti predložićemo da Neobus bude u sklopu Gradskog saobraćajnog i da za njegove potrebe pravi autobuse. Takav primer već postoji u Beogradu, gde tamošnje preduzeće Ikarbus radi za  beogradskog gradskog prevoznika. Isti primer je i u Nišu - objasnio je predsednik sindikata metalskih radnika Novak Vasić. On je dodao da će taj predlog proslediti i Gradu Novom Sadu  na razmatranje.

U Neobusu je već mesec dana štrajk i po svoj prilici sledi stečaj pošto je fabrika autobusa dužna oko 4, 5 miliona evra. U fabrici je zaposleno 220 radnika, koji već osam meseci ne primaju plate.

Neobus je privatizovan na aukciji 2004 kada ga je kupio biznismen iz Saudijske Arabije Mohamedali Magrabi i ta privatizacija je svojevremeno smatrana jednom od uspešnijih.

  • Munjeviti

    06.06.2012 06:11
    Bla, bla ...
    Uskoro ćeš i ti dragi Jo biti bez plate, pa ćeš sa
    zakašnjenjem shvatiti o čemu se radi. Naravno ja od
    tebe i tebi sličnih nisam ni očekivao da shvatite o
    čemu se radi. A što se tiče ozbiljnih kupaca iz branše
    bilo ih je, ali se postavlja pitanje ko ih je sprečio
    da dođu u Novi Sad, jer ih je negde bilo u zadnjih 10
    godina preko 25. Tu ne računam samo Neobus već i druge
    firme i samostalne investitore. Očigledno si neobavešten...
  • Plata

    05.06.2012 11:34
    Nema plate
    Ovi sa državnih jasala neka ćute. Sve plate koje su dobili, dobili su od privrede koja crkava od tolkih trutova.
  • Ružica

    05.06.2012 11:18
    Podrška radnicima Neobusa!
    Ideja o spajanju GSP-a , NEOBUSA i ATP "VOJVODINE" davno je trebala da se realizuje grad bi rešio problem 3 preduzeća .Novi Sad bi imao svog sopstvenog provoznika i proizvođača autobusa kao Beograd i Niš.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti