"Playing for Change" na Festivalu uličnih svirača

Izložba fotografija "Ulični svirači kroz objektiv građana" biće otvorena u sredu, 6. juna, u Kulturnom centru Novog Sada, u Katoličkoj porti 5.
Izložba fotografija "Ulični svirači kroz objektiv građana" biće otvorena u sredu, 6. juna, u Kulturnom centru Novog Sada, u Katoličkoj porti 5.

Tom prilikom biće najavljen ovogodišnji Festival uličnih svirača, koji će 12. put biti održan u Novom Sadu od 6. do 9. septembra.

Na izložbi će biti prikazano 37 fotografija koje su Novosađani i drugi posetioci Festivala uličnih svirača, ukupno njih 25, napravili od 2009. do 2011. godine. Putem foto-konkursa, glasanjem posetilaca na sajtu Festivala, biće izabrana dva najbolja autora za zvanične fotografe ovogodišnje manifestacije.

Prilikom otvaranja izložbe će biti reči i o programu, u kojem će ove godine učestvovati 18 atraktivnih izvođačkih trupa iz čitavog sveta, uključujući i najveće zvezde ove vrste umetnosti – internacionalni sastav uličnih svirača "Playing for Change".

Humantirna fondacija "Playing for Change" iz Sjedinjenih Američkih Država pokrenula je istoimeni sastav uličnih svirača iz svih delova planete, sa idejom da je muzika jezik kojim govore bez obzira na rasnu, nacionalnu ili versku pripadnost. Reditelj Mark Džonson snimio je dokumentarni film, u kojem numeru "Stand by Me" izvode članovi benda "Playing for Change" simultano, svako u svojoj sredini, u državama na svih pet kontinenata. Ovaj klip je na Jutjubu videlo preko 40 miliona ljudi, a autor je za taj rad dobio najprestižniju svetsku nagradu "Gremi".

Izložba će u Kulturnom centru biti otvorena do 16. juna. Od 15. avgusta pa do završetka festivala moći će da se pogleda i u Info centru Turističke organizacije Novog Sada, na uglu ulica Modene i Zmaj Jovine.

Otvaranje izložbe je u 20.30 časova.

  • 06.06.2012 13:59
    objava konkursa-misaona imenica
    izvinjavam se, da li je moguce dobiti link objave konkursa?
  • Uncut

    06.06.2012 12:26
    Bravo
    Radujem se "Playing for Change"...:)
  • Georg

    06.06.2012 11:52
    Samo ne blizu vladike,
    i njogovih osveštenih odaja. Jer odmah ima da ih proglasi sotonom i đavoljom rabotom i zove policiju da ih pohapsi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti