U četvrtak počinje Šunka fest na Novosadskom sajmu

Šunka fest održaće se na Novosadskom sajmu od 7. do 10. juna.
Šunka fest održaće se na Novosadskom sajmu od 7. do 10. juna.

Kako je najavio menadžer projekta Šunka fest Marko Petrović, na toj manifestaciji nastupiće pedesetak pršutara koji će izložiti oko 1.000 komada šunki.

U okviru pratećih manifestacija biće otvorena izložba slika Milana Konjovića "Šunke i salaši", a u zabavnom programu nastupiće "Staparski harmonikaši", "Garavi sokak" i grupa "Apsolutno romantično". "Žiri sačinjen od vrhunskih stručnjaka, profesora sa beogradskog i novosadskog univerziteta proglasiće najbolje šunke i pršute", kazao je Petrović, dodajući da će se birati najveća šunka, najveći par šunki, najmanja šunka i drugo.

Nastup na Šunka festu najavile su i turističke organizacije iz nekoliko vojvođanskih mesta, kao i hotelijeri. Pored toga, svoje rukotvorine i tradicionalne prehrambene proizvode predstaviće 15 Udruženja žena iz Vojvodine.

Na 79. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu, Šunka fest je izložio šunku tešku 30 kilograma, a prema rečima Petrovića, na Šunka festu je najavljeno da će neki od takmičara doneti pršute teške više od 50 kilograma.

  • 06.06.2012 19:25
    neko iz mase
    sunkaaaaaaaaaaaaaaaaa
  • Piplfoks

    06.06.2012 17:19
    Evo opet nam se javljaju naši pravednički vegani, tako posvećeni zaštiti svog zdravlja, životne sredine i životinja - jer niko od njih ne puši, ne pije, niti jede slatko; niko ne vozi automobil, ne seda u avion, ne koristi proizvode napravljene na bazi nafte, niti troši struju; niko ne koristi šminku, niti lekove koji se testiraju na životinjama, niti ima ijedno parče odeće napravljeno od životinje. Naravno da ne, jer kad bi tako bilo, onda bi bilo samo obični smrdljivi licemeri što prozivaju ostale, zar ne?
  • =

    06.06.2012 01:14
    @Anonimus - Cvrc Prc: @Vegan
    "Joj sto volem sunke:)"

    I rak voli tebe...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti