Film Nikite Milivojevića premijerno na Sinema sitiju

Premijere tri srpska filma biće održane u okviru takmičarske selekcije "Nacionalna klasa" na festivalu Sinema siti, koji počinje 16. juna u Novom Sadu.

Premijere tri srpska filma biće održane u okviru takmičarske selekcije "Nacionalna klasa" na festivalu Sinema siti, koji počinje 16. juna u Novom Sadu.

To su novo ostvarenje nagradjivanog reditelja i scenariste Miroslava Momčilovića - crna komedija "Smrt čoveka na Balkanu", zatim debitantski igrani film uglednog pozorišnog reditelja Nikite Milivojevića "Jelena, Katarina, Marija", nastao po romanu "Njujork, Beograd" Dušana Miklje, kao i "Zverinjak" u režiji Marka Novakovića po drami Dušana Spasojevića koja se dešava u malom selu na obali Drine.

Osim premijernih ostvarenja, za festivalske nagrade takmičiće se još šest domaćih filmova koji su već prikazivani u bioskopima u proteklih godinu dana. U selekciji su "Klip" Maje Miloš, "Parada" Srdjana Dragojevića, "Praktičan vodič kroz Beograd sa pevanjem i plakanjem" Bojana Vuletića, "Šešir profesora Koste Vujića" u režiji Zdravka Šotre, "Ustanička ulica" Miroslava Terzića i "Žućko - priča o Radivoju Koraću" u režiji Gordana Matića.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti