Radnici Neobusa čekaju na pomoć u vidu dve plate

Predstavnici Razvojne banke Vojvodine i pokrajinskih vlasti nastavljaju danas razgovore sa zaposlenima u "Neobusu" u vezi sa krizom u novosadskoj fabrici autobusa.

Predstavnici Razvojne banke Vojvodine i pokrajinskih vlasti nastavljaju danas razgovore sa zaposlenima u "Neobusu" u vezi sa krizom u novosadskoj fabrici autobusa.

Juče se razmatrala mogućnost da se zaposlenima isplate bar dve bruto zarade, od ukupno osam, koliko nije isplaćeno. Ujedno, zaposleni nemaju ni overene zdravstvene knjižice, pa je potrebno da se za oko 220 radnika uplate i doprinosi za penzijsko i zdravstveno osiguranje.

Od predloga da se "Neobus" pripoji Gradskom saobraćajnom preduzeću za sada nema ništa, a u GSP-u ističu da i njima predstoji racionalizacija. Za rešavanje sudbine preduzeća sada postoje dva modela - prodaja, ili stečaj.

Razvojna banka Vojvodine najveći je poverilac "Neobusa", koji je dužan oko 4,5 miliona evra.

  • munjeviti

    12.06.2012 06:08
    Plata...
    Dragi druže Jo mi se borimo za naše zarađene plate, a to što se ti nisi borio za svoja prava je tvoja lična stvar.
  • Plata

    11.06.2012 06:12
    Nema plate
    Pare koje se traže nisu od poreskih obveznika već su zarađene, a jadna je država kojoj ne treba privreda i gde sistem vrednosti određuju trgovci-muvatori koji su jako “sposobni i pametni“.
  • 08.06.2012 08:15
    Ja...
    ... sam akcionar ovog jadeža. Nikad me niko zvao nije na skupštine, izvestio o bilo čemu, javio prodaju ... Kako su posejali tako će i da žanju ... Magarci glupavi ... Jedva čekam da se država umeša pa da tražim moje pare nazad!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti