Hiljadu šunki izloženo u Master centru na Šunka festu

Međunarodni festival šunke i pršute "Šunka fest" počeo je na Novosadskom sajmu i trajaće do nedelje.

Međunarodni festival šunke i pršute "Šunka fest" počeo je na Novosadskom sajmu i trajaće do nedelje.

Uoči početka festa otvorena je izložba slika Milana Konjevića, a glavni eksponat na toj izložbi je slika šunke koju je umetnik naslikao u Parizu 1930.

Na drugom po redu Šunka festu  učestvuje oko 150 izlagača iz Srbije, Crne Gore, Mađarske, Slovenije, Italije, Portugalije i Nemačke, koji su izložili oko 1.000 komada šunki. Veći deo namenjen je degustaciji i prodaji.

Festival se završava 10. juna kada će vlasnik najveće šunke dobiti nagradu, a čemu će prethoditi niz propratnih manifestacija među kojima izbor za mis šunka festa i izložba rukotvorina i domaće radinosti udruženja žena iz Vojvodine.

  • Vaskez NS

    09.06.2012 07:51
    RTV juče - ovaranje "šunka festa": Merima Njegomir, misice, vatromet, publika koja ne može da dočeka da navali na mesinu...u zemlji u kojoj narod gladuje.
    Slobina škola. Pink ali još seljačkije.
    D-N-O
  • 08.06.2012 21:41
    @1 NS - @Vegani
    A šta je veće i važnije od samog života?
  • Statističar

    08.06.2012 20:46
    Interesuje me samo da li je zabeležen slučaj da neko ide po vegetarijanskim forumima i k.nja o njihovoj ishrani? Da li je moguće da su toliko iskompleksirani da ne propuste nijedan članak ovde da smaraju o svojoj zelenoj ishrani. Stvarno su bre dosadni ko tesne gaće. Ajd oladit emalo i pravac prvo mesto gde jedete na vaše specijalitete. Prijatno vam bilo i sve najbolje al manite se nas koji mislimo drugačije, stvarno ste talibanija.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti