Radnici "Partizanskog puta" krenuli peške za Beograd

Članovi Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata, zaposleni u radnoj jedinici preduzeća "Partizanski put" u Sremskoj Kamenici, krenuli su jutros peške za Beograd, gde će se priključiti zaposlenima koji štrajkuju od utorka u radnim prostorijama tog preduzeća.

Članovi Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata, zaposleni u radnoj jedinici preduzeća "Partizanski put" u Sremskoj Kamenici, krenuli su jutros peške za Beograd, gde će se priključiti zaposlenima koji štrajkuju od utorka u radnim prostorijama tog preduzeća.

Radnici "Partizanskog puta" koji štrajkuju juče nisu postigli dogovor sa upravom tog građevinskog preduzeća u restrukturiranju o isplati zaostalih zarada i nastaviće štrajk započet pre tri dana. Radnici traže mesečnu isplatu zarada za sve zaposlene u skladu sa potpisanim aneksima ugovora o radu, koje kasne od 16 do 19 meseci, regulisanje zdravstvene zaštite za sve zaposlene, odnosno overu zdravstvenih knjižica i uplatu zaostalih doprinosa za penzijsko - invalidsko osiguranje koje nije uplaćeno za 17 meseci.

Kako kaže sindikalni predstavnik Veljko Knežević "loš tretman i nebriga rukovodstva i države naterala ih je da radikalizuju ovaj štrajk, jer su u situaciju da nemaju šta da izgube". - Ili će nas isplatiti, ili će nas silom rasterati, ali nema veće sile od te da su naša deca i porodice gladne gotovo dve godine, a da se na to niko ne obazire, u pravnoj državi Srbiji - kaže Knežević.

Direktoru krivi radnici?

Direktor preduzeća Nebojša Pavlović, međutim, tvrdi da je katastrofalna situacija u "Partizanskom putu" posledica loše privatizacije, kao i da "radnici ne mogu biti isplaćeni, jer nema posla". - Oni ne mogu da traže novce, ukoliko ne rade - kaže Pavlović. On je dodao da razume muku radnika, ali i da "nema kako da ih plati", kao i da "nije u redu da grupica neradnika sklonih alkoholu manipuliše ostatkom zaposlenih".

Preduzeće "Partizanski put" je privatizovano 2006. i poslovalo je u okviru Preduzeća za puteve "Beograd" iz sastava Nibens grupe, a prošle godine je vraćeno državi. Vlasnik Nibens grupe Milo Đurašković je uhapšen u maju prošle godine zbog sumnje da je oštetio preduzeća koja je kupovao u privatizaciji.

  • bivsiradnik

    04.04.2014 15:39
    sve je to laz
    svi su obecavali kule i gradove a niko nista ne radi da se bar nesto postigne nego sve gore i gore vreme dolazi za radnika sad je radnik pijan a kad je zimi radio po 24 sata po kijametu onda nista ma i treba strajkovati a direktorima sto su tako pametni stranjku ili pistolj kao kod tita
  • Zoran

    10.06.2012 19:31
    Odgovor na prethodne komentare
    Citajuci ove "komentare" normalan covek moze samo da se upita...Ko to kritikuje ,a nema petlju da se predstavi?
    SRBIJO jadna si sa ovakvima.
  • Vojvodjanin

    10.06.2012 09:43
    Da li neko razmišlja o jeseni?
    Ako se Vlada formira od strančica i repića, kao što se sada planira, da li neko uopšte razmišlja kako će takva jadna koalicija sačuvati socijalni mir u Srbiji. Da li je neko svestan šta Srbiju može snaći u septembru-oktobru i novemru? Gladan narod ima samo jednu želju koja se može završiti samo na jedan način a to je novi 5. oktobar. Jadna je vlada ove zemlje koju budu činile stranke od šačice jada itd. Stanje u zemlji nikada nije bilo teže, a političari prave najjadniju moguću vladu! Sve će vam se to obiti o glavi kao i drugi krug predsedničkih izbora.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti