Otkazan performans "Mogu li bar LGBT lutke da se okupe"

Performans "Mogu li bar LGBT lutke da se okupe i opstanu na par sati na gradskom trgu ako to već ne mogu same LGBT osobe?", koji je danas trebalo da bude održan u centru Novog Sada, otkazan je zbog tehničkih teškoća u organizaciji.

Performans "Mogu li bar LGBT lutke da se okupe i opstanu na par sati na gradskom trgu ako to već ne mogu same LGBT osobe?", koji je danas trebalo da bude održan u centru Novog Sada, otkazan je zbog tehničkih teškoća u organizaciji.

Predsednik Gej strejt alijanse (GSA) Lazar Pavlović rekao je da je obaveštenje gradske uprave Novog Sada da zbog Zmajevih dečijih igara nije moguće organizovati još jedan događaj u centru grada stiglo prekasno. "Ponuđeno nam je da performans organizujemo na platou ispred Spensa, što je nama bilo prihvatljivo, ali tehnički nije bilo moguće u tako kratkom roku premestiti događaj na drugu lokaciju", rekao je Pavlović.

On je dodao da su organizatori odlučili da performans održe polovinom juna, a da će današnji najavljeni večernji program biti održan. Performans je trebalo da bude održan u okviru projekta "Zajedno za jednakost LGBT osoba", a u Novom Sadu će danas biti organizovane besplatne filmske projekcije u Muzeju savremene umetnosti, kao i promotivna žurka.

U najavljenom terminu održavanja performansa u centru Novog Sada bilo je primetno pojačano prisustvo policije i komunalne policije.

  • 12.06.2012 13:36
    "Pa dokle više ovi "nesvrstani"?! Koga bre briga za njih i dokle misle da "paradiraju" i skreću pažnju na sebe?!"

    Sat sve naprica u ovoj recenici, ili te briga ili nije? Ocigledno te briga cim se nerviras.

    "Ako imaju opredeljenja koja imaju, niko im ne brani, ali kod kuće a ne non-stop po ulicama."

    Gde si ti videla da se "na ulici" ljudi vole na taj nacin, mooilm te? Non-stop? Oh, kako da ne. Verovatno u zivotu nisi prepoznala gej osobu a tu zapinjes kao da su ti nogu otkinuli.

    "Šta druge briga kako su oni opredeljeni."

    To je protest za ravnopravnost koju ti uspesno negiras.Stavi se u njihovu kozu, sreco.

    "Uskoro će početi i marsovci da traže svija prava, da šetaju goli centrom i javno pokazuju možda neku svoju opredeljenost......"

    Oh boze, pa nek traze, ako imaju ustavno pravo za to nek traze. I treba da traze. Svako ko se oseca ugrozenim treba da se dernja. Kao da tebe neko nesto pita, postoji zakon koji oni ne krse i cao. Tvoje opredeljenje, mrznju i licemernost zadrzi u svoja 4 zida. E tako.
  • Beba

    12.06.2012 13:08
    BRUKA
    Pa dokle više ovi "nesvrstani"?! Koga bre briga za njih i dokle misle da "paradiraju" i skreću pažnju na sebe?! Ako imaju opredeljenja koja imaju, niko im ne brani, ali kod kuće a ne non-stop po ulicama. Šta druge briga kako su oni opredeljeni.
    Uskoro će početi i marsovci da traže svija prava, da šetaju goli centrom i javno pokazuju možda neku svoju opredeljenost......
  • Pitanje

    11.06.2012 18:14
    @odgovor
    Slazem se.

    Ali gore u clanku niko ne kmeci, koliko vidim u pitanju je nesporazum ili losa organizacija clanova, niko se nije zalio da su im time ugrozena prava.

    U komentarima se prica siri, tu dolazi do "kmecanja", ja mislim da to kmecanje ima pokrice. Svi dobijamo borbom za ljudska prava. Ja cu podrzati svakoga ko kmeci a da za to ima dobar razlog. U Srbiji postoji tone razloga za nezadovoljstvo i hitnu intervenciju kompetentnih organa.Kad se pojave.Zalosno je sve to.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti