U ponedeljak sazivanje sednice Skupštine Vojvodine

Pokrajinska izborna komisija utvrdila je danas konačne rezultate izbora za Skupštinu Vojvodine čime su se stekli uslovi za sazivanje konstitutivne sednice pokrajinskog parlamenta.

Pokrajinska izborna komisija utvrdila je danas konačne rezultate izbora za Skupštinu Vojvodine čime su se stekli uslovi za sazivanje konstitutivne sednice pokrajinskog parlamenta.

"Nakon drugog kruga izbora po većinskom sistemu, izborni proces je ponovljen na jednom izbornom mestu 27. maja i na četiri glasačka mesta 3. juna", kazao je predsednik PIK-a Darko Rudić. On je istakao da je PIK na današnoj sednici utvrdila konačne rezultate izbora koji su održani po kombinovanom izbornom sistemu u kome je 60 poslanika birano po proporcionalnom i isto toliko po većinskom sistemu.

Dosadašnji predsednik Skupštine Vojvodine Šandor Egereši ima rok od tri dana, koji ističe u ponedeljak, 11. juna, u ponoć da odredi datum održavanja konstitutivne sednice. "Konačnu odluku o datumu održavanja konstitutivne sednice doneću u ponedeljak", izjavio je Egereši. Na toj sednici biće verifikovani mandati poslanika i izabrani predsednik, potpredsednici i sekretar Skupštine Vojvodine.

Prema konačnim i zvaničnim rezultatima, u pokrajinskom parlamentu koalicija "Izbor za bolju Vojvodinu - Bojan Pajtić" imaće 58 poslanika, a lista "Pokrenimo Vojvodinu - Tomislav Nikolić" 22 poslanika. Koaliciju SPS-PUPS-JS-SDPS će zastupati 13 poslanika, Ligu socijaldemokrata Vojvodine 10, dok je Savez vojvođanskih Mađara osvojio sedam, SRS pet, DSS četiri i koalicija "Preokret" jedan mandat.

  • Ti-NS

    11.06.2012 05:08
    Tomo (Beda ostaje Beda) čitaj malo pažljivije!!!!
    Da si se makar malo udubio u ono što si pročitao ne bi ovako lupio pa ostao živ. U tekstu lepo piše da dosadašnji predsednik skupštine Vojvodine ima rok do ponedeljka da zakaže skupštinu što znači da odredi datum održavanja a ne i da je održi. To je po zakonu tako i zaista je besmisleno da se kritikuješe a da pre toga malo ne razmisliš o čemu pričaš. A jel tvoj vrli i mili predsednik pozvao Pajtića na inauguraciju kao legitimno izbaranog predstavnika birača iz Vojvodine? Da te podsetim DS je u pokrajini dobio ubedljivu većinu i za malo nije osvojio apsolutnu većinu u Vojvođanskom parlamentu.
  • Toma

    10.06.2012 07:11
    Beda ostaje Beda
    U ljudskom smislu reč beda , daje veči i jači karakter čoveka (u negativnom) , jer u danu kad se inaguriše PREDSEDNIK SRBIJE ,zakazuje se sednica ,,konstitutivna " skupštine vojvodine pa šta reći ,nego sram te bilo Pajtić dr Bojane a pretenduješ da budeš predstavnik svih građana Vojvodine a stalno je deliš , malo si zakamufliran ali provaljen, i vraćamo se na naslov da Beda ostaje Beda . Ovo samo Dabu veseli dok puši one svoje ,,kohiba "tompuse ,nevalja ti posao dete.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti