Odobreno poskupljenje parkiranja

Odbornici Skupštine grada odlučili su da Novosađani tokom aprila, a najkasnije u maju, počnu da plaćaju pet dinara skuplje parkiranje u crvenoj i plavoj zoni.  
Odbornici Skupštine grada odlučili su da Novosađani tokom aprila, a najkasnije u maju, počnu da plaćaju pet dinara skuplje parkiranje u crvenoj i plavoj zoni.

Biće uvedena i bela zona, na kojoj će parking koštati 30 dinara, a nalaziće se na mestima na kojima se parking trenutno ne naplaćuje ili se naplaćuje periodično – parkiralište kod Master centra i Najlon pijace.

Novi direktori tri preduzeća

Rešena su i brojna kadrovska pitanja, od kojih je najznačajnije imenovanje direktora tri gradska preduzeća.

Za v.d. direktora "Gradskog zelenila" imenovana je Nataša Rašeta, za v.d. direktora "Stana", Milenko Peričin, a za direktora Toplane, Vladimir Jelić.

Novom odlukom o taksi prevozu, utvrđena su mesta za taksi stajališta, regulisano je tarifiranje vožnje i pooštrene su kazne za udruženja i pojedince. Povećane su i kazne za materijalnu štetu načinjenu na grobljima, kao i naknada za korišćenje građevinskog zemljišta.

Takođe, usvojena je i odluka o tehničkom pregledu izgrađenog objekta i korišćenju prostora do privođenja planiranoj nameni. Tako će na neizgrađenom građevinskom zemljištu moći da se nađe komunalna infrastruktura ili privremeni parking.

Usvojen je i novi pravilnik o radu institucija kulture čiji je osnivač Grad, u skladu s novim Zakonom o kulturi. Najveća novina odnosi se na obavezno raspisivanje javnog konkursa za izbor direktora.

Skupština je takođe usvojila i više regulacionih planova za nekoliko ulaznih pravaca u grad, kao i plan za buduću zgradu organa vlasti u Radničkoj ulici.

  • G

    31.03.2010 17:29
    @KAKVI STE... - uvođenjem naplate parkiranja vozila ne isparavaju automatski u vazduh i time oslobađaju prostor koji zauzimaju.
  • G

    31.03.2010 17:28
    @Dr Petrović - i zaboravili ste u toj računici da navedete klauzulu da su nakon toga obavezni da ne mrdaju nigde od kuće.
  • Jevrem

    29.03.2010 18:44
    pošteno
    Neverovatan je bezobrazluk demokratske proevropske vlesti u parking servisu. Jedino što su uradili od kad su smenili radikale je da su poskupeli sa 20 na 45 dinara i ništa više. Al zato se kupuje, banči, seminari, troši. Gospodo šta sad radite sa duplo paru u odnosu na prethodnike???? Jel niču garaže? jel se prave perkinzi? jel ima neko hrabrosti da proveri finansije ovih dušmana? Važno je da se preti tužbama to uvek može. Više ih neću zvati parking servis nego pravim imenom SUPERHIK jer sve oteše sirotinji zarad sopstvenih demokratskih džepova.
    Demokratska stranka pošteno hahahahahahahahaha.
    Čuo sam da je cela firma išla na Palić za vikend da se odmori, ako ljudi su, od tolko harange mora nekad i da se odmori.
    Samo vi pijte i prangijajte.... dok možete.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti