Strateški partner za Vodovod

Izmene programa poslovanja "Vodovoda", koje je usvojila Skupština grada, omogućiće da se 65 miliona dinara izdvoji za izbor konsultanta za uvođenje strateškog partnera u ovo preduzeće.


Izmene programa poslovanja "Vodovoda", koje je usvojila Skupština grada, omogućiće da se 65 miliona dinara izdvoji za izbor konsultanta za uvođenje strateškog partnera u ovo preduzeće.

Direktor "Vodovoda" Branko Bjelajac očekuje da bi tender za izbor privatnog partnera mogao biti raspisan do kraja godine.

Najverovatniji je model po kojem bi privatni partner imao 49 odsto preduzeća na 20 godina, a izgradio bi prečistač otpadnih voda.

Bjelajac kaže da bi se time povećao nivo usluga i sprečila mogućnost privatizacije ovog gradskog preduzeća.

  • ja

    29.03.2010 08:32
    Ljudi... pa to je 650 000 evra! Ako ovo prodje, onda smo mi ovce za sisanje. Ne mogu sebi da dodjem...
  • 28.03.2010 19:58
    Da prevedem za sve koji ne shvataju govor političara:

    "Bjelajac kaže da bi se time povećao nivo cena i otvorila mogućnost privatizacije ovog gradskog preduzeća."
  • xxx

    28.03.2010 17:28
    Nejasnoce
    Nije jasno da li pomenuta sredstva koriste za izbor konsultanta ili je to cena konsultanskih usluga za postupak u koji ulazi JKP. Treba analizirati iskustva okolnih zemalja, posebno Madjarske i tek onda doneti odluku o izboru partnera, jer u novinama pominjani partner se nije bas proslavio.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti