Radnici Noviteta prete blokadom Futoškog puta

Radnici "Noviteta" ponovo štrajkuju zbog toga što im još uvek nije povezan radni staž u poslednje dve godine.

Radnici "Noviteta" ponovo štrajkuju zbog toga što im još uvek nije povezan radni staž u poslednje dve godine.

Kako navode, u slučaju da poslodavac ne izmiri dugovanja prema penzionom fondu štrajk će radikalizovati i blokirati Futoški put, o čemu su obavestili nadležne i u Gradu i u Pokrajini. Prema rečima predstavnika sindikata, ima radnika koji zbog ovoga ne mogu u penziju, a još veći problem će biti uplata doprinosa ukoliko firma ode u stečaj.

Radnici Noviteta su pre dva meseca obustavom rada tražili isplatu zaostalih zarada, uplatu doprinosa za penziono i overu radnih knjižica, kao i potpisivanje kolektivnog ugovora. Kolektivni ugovor je potpisan, a poslodavac je ispunio obećanje i o platama i zdravstvenim knjižicama.

Vlasnik Noviteta je Dragan Đurić, inače predsednik FK Partizan.

  • Nisam tajkun

    13.06.2012 10:00
    вот там тайкуны собрались
    http://youtu.be/jGMpO14mJT0
  • Jeremić

    13.06.2012 08:27
    Privesti na informativni razgovor svu bratiju iz tzv. Agencije za privatizaciju, od 2000. pa sve do današnjeg dana ! Ovakve privatizacije nije bilo ni u nekim afričkim zemljama...
  • RADNIK

    13.06.2012 08:07
    Samo napred
    Podrška zaposlenima u Novitetu, istrajte do kraja i konačno da se stane na put tajkunima kao što je ovaj iz Noviteta kojeg verovatno štite gospoda iz vlasti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti