Film o Sarkoziju otvara Sinema siti

Festival Sinema siti biće otvoren u subotu, 16. juna, u Srpskom  narodnom pozorištu francuskim filmom "Osvajanje" u režiji Gzavijea Durinžera, koji je  premijerno prikazan u Kanu, najavili su organizatori.

Festival Sinema siti biće otvoren u subotu, 16. juna, u Srpskom  narodnom pozorištu francuskim filmom "Osvajanje" u režiji Gzavijea Durinžera, koji je  premijerno prikazan u Kanu, najavili su organizatori.

Šaljiva polubiografska drama o bivšem predsedniku Francuske, Nikoli Sarkoziju, koja je zabavila ali i zamislila kanske posetioce, prikazuje kako izgleda pohod na vlast i osvajanje političke scene, koja je cena političke moći, koliko i šta se sa njom dobija a koliko i šta gubi.

Do 23. juna biće prikazano 100 filmova na sceni "Pera Dobrinović" SNP-a, u Areni Sinepleks, Katoličkoj porti - bioskop na otvorenom i u Kulturnom centru Novog Sada, uz muzički program u Dunavskom parku.

Tokom osam dana festivala, pored četiri takmičarske selekcije – Nacionalna klasa, Exit Point, Educons Hungry Days i Up to 10.000 Bucks, posetioci će moći da uživaju u revijalnim programima - Respect to Andreas Dresen, selekciji u čast gosta Festivala, jednog od najvažnijih savremenih nemačkih reditelja, 360°, panoramskom programu koji će predstaviti nova ostvarenja nezavisne produkcije koje je publika svetskih festivala posebno volela, potom selekcije Fokus: Mađarska i MTV predstavlja Burn Planet Rock.

Ove godine na festivalu Sinema Siti i po prvi put u Srbiji gostovaće članovi borda prestižne Evropske filmske akademije (EFA) čiji je predsednik čuveni Vim Venders.

Organizatori su za RTV potvrdili da će projekcije ovog festivala biti i u Srpskom narodnom pozorištu uprkos problemima sa rashladnim sistemom. Obećavaju da će kvar biti otklonjen.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti