Dačić: Policijska saradnja ispred političke

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas u Novom Sadu da je policijska saradnja u regionu na višem nivou u odnosu na regionalnu političku saradnju.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas u Novom Sadu da je policijska saradnja u regionu na višem nivou u odnosu na regionalnu političku saradnju.

"Od bratstva i jedinstva jugoslovenskih naroda ostalo je samo bratstvo i jedinstvo kriminalnih grupa. One su sastavljene od različitih naroda, pripadnika različitih vera, državljana različitih država. Zato, samo dobra policijska saradnja u regionu može da bude odgovor na to", rekao je Dačić na skupu "Bezbednosne integracije - Autonomna pokrajina Vojvodina u regionalnoj bezbednosti i saradnji", na Univerzitetu Edukons (Educons) u Sremskoj Kamenici.

Dodao je da organizovani kriminal čine manje i visokopokretljive kriminalne grupe, koje se vrlo brzo prilagođavaju zahtevima kriminalnog tržišta. Dačić je kasnio na otvaranje skupa 50 minuta pa je i čitav program odložen zbog toga.

Skup je posvećen pitanjima bezbednosnih integracija i regionalnoj bezbednosti, saradnji u suzbijanju terorizma i organizovanog kriminala, kao i pitanjima korporativne bezbednosti. Učestvuju stručnjaci iz Srbije i regiona, kao i predstavnici nadležnih civilnih i vojnih službi u ovoj oblasti.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti