Uvodi se taksa za prolaz kamiona kroz Frušku goru?

Predsednik Skupštine grada Novog Sada Aleksandar Jovanović razgovarao je danas sa direktorom Nacionalnog parka Fruška gora Dobrivojem Antonićem o mogućem uvođenju takse za prolazak teškog kamionskog saobraćaja preko ovog parka.
Predsednik Skupštine grada Novog Sada Aleksandar Jovanović razgovarao je danas sa direktorom Nacionalnog parka Fruška gora Dobrivojem Antonićem o mogućem uvođenju takse za prolazak teškog kamionskog saobraćaja preko ovog parka.

Jovanović je danas predao i potpise stanovnika Petrovaradina, skupljenih tokom aprila i maja, a nakon što je pokrenuta inicijativa da se teški kamionski saobraćaj izmesti iz ovog dela grada.

"Proteklih nedelja dobijali smo mnogo apela da se izmesti teški kamionski saobraćaj iz Petrovaradina i ovaj problem je već godinama prisutan. Zbog prolaska teretnih vozila, stanovnici ovog dela Novog Sada svakodnevno se susreću sa ogromnom bukom kamiona, vibracijama koje oštećuju domove, ali i opasnosti od saobraćajnih nesreća, i to na potezu gde se nalazi osnovna škola i gde je velika frekvencija dece", kazao je Jovanović, dodajući da bi se uvođenjem takse za kamione koji prolaze preko Fruške gore, teretni saobaraćaj u Petrovaradinu umanjio.

Prodsetimo, stanovnici Petrovaradina su nedavno na protestnom skupu kod nekadašnjeg Žeželjevog mosta zatražili od nadležnih ustanova da se teški saobraćaj iz ovog dela Novog Sada izmesti.

  • Andjelka

    15.06.2012 12:49
    Nije tacno da je samo LSV skupljao potpise.. medju nama je bilo clanova LSV koji zive u Petrovaradinu. Posto sam i sama licno ucestvovala u tome a nisam clan niti jedne stranke...takodje su ucestovali i udruzenje gradjana Petrovaradin i udruzenje gradjana Centar Petrovaradin a to su NVO kao i druga udruzenja a podrsku smo dobili i od drugih poznatih licnosti, da ih sada ne navodim. Takodje su ranije druge politicke partije i same navodile da je potrebno izmestiti saobracaj. Potrazite malo na internetu pa cete videti. Ako mislite da je lepo ziveti u tim ulicama gde prolaze teski kamioni otidjite jedan dan pa provedite tamo. Da zagadjenje postoji o tome govore projekti zastite a jedan je i tunel ispod Fruske Gore. Mogli biste sami da pomognete a ne da sirite demagogiju.
  • TT

    14.06.2012 21:43
    vrlo jednostavno
    ali policija/država neće da radi svoj posao. Šleperima je zabranjen ulazak u grad na mnogim mestima, pa ih niko ne kažnjava. uvlače se u male ulice koje su i za kola tesne, i nikom ništa. I to šleperi sa Bih, Hr... tablicama, ne samo domaći.
    Ja bi to rešio ovako:
    ZABRANJENO je šleperom sa prikolicom ulaziti u grad! Može autoputem pa do Luke Novi Sad, gde tovari u magacin ili u manje kamione pa vozi di oćeš.
    Nigde drugde ne sme da se vozi šleper sa prikolicom, bez nje može ako npr čovek živi negde na selu pa ga parkira kod kuće. Prikolice ostavljaj u luci ili u firmi koja je tamo ili pored autoputa, uostalom šta me briga vaš problem.
    Ljudima se kuće bukvalno raspadaju, razilaze se, a nadoknadu za to im niko neće plaćati.
  • Jovan2

    14.06.2012 16:37
    lsv je prikupio peticiju i predao je lsv-u kojom se trazi uvodjenje EKOLOSKE takse kojoj ce se znatno poboljsati materijalna situacija zaposlenih lsv radnika u lsv preduzecu :)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti