Štrajk graditelja Bulevara Evrope

Radnici firme "Interkop", koji su angažovani na izgradnji poslednje deonice Bulevara Evrope, danas su na kratko obustavili rad zbog toga što im zarade nisu isplaćene još od marta.
Radnici firme "Interkop", koji su angažovani na izgradnji poslednje deonice Bulevara Evrope, danas su na kratko obustavili rad zbog toga što im zarade nisu isplaćene još od marta.

U Zavodu za izgradnju grada za Radio-televiziju Vojvodine navode da je Grad ispunio ugovorne obaveze i novac prebacio izvođačima radova, odnosno Javno-komunalnom preduzeću "Put", koji su dalje odgovorni za angažovane podizvođače.

Na deonici Bulevara Evropa kod Primorske ulice koju gradi "Interkop" mašine su danas do podneva stajale. Radnici su zapretili štrajkom tražeći plate koje nisu dobili u protekla tri meseca, a radove su nastavili tek nakon što su od poslodavca dobili obećanje da će im zarade biti uplaćene do kraja dana.

Grad Novi Sad završetak izgradnje Bulevara Evrope finansira uz pomoć kredita od 35 miliona evra. Direktor JKP "Put" Predrag Radmilović rekao je da nema komentar na štrajk upozorenja radnika preduzeća koje je podizvođač radova. Ukoliko poslodavac ne ispuni obećanje, radnici "Interkopa" novu obustavu rada najavljuju za sredu.

Iz centrale Interkopa u Beogradu stiglo je saopštenje u komе se navodi da štrajka nije bilo i da ne postoje indicije da će ga biti, kao i da su danas radnicima isplaćene zarade.

  • Cica_NS

    14.06.2012 21:00
    da se stavimo u njihov polozaj ...
    Nema potrebe, vec sam u tom polozaju, cak im i zavidim - ja nisam dobila platu od septembra a firma kao radi. I da, jesam pokusala svasta, od ponedeljka cak i opomenu pred utuzenje jer izgleda da nema sanse drugacije doci do plate.
  • novosađanin

    14.06.2012 15:32
    i treba
    Treba podržati ove radnike koji rade i za to još ne dobiju plate, stavite se u njihov položaj. Zamislite da Rodni, a bogami i mister Vekarić rade a ostanu bez plate. E da, da li se neko sprema da kupi municipalne obveznice sa kamatom od 6,5 % na rok od 12 god od ove dvojice?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti