Korhec: Ne zataškavati međunacionalne incidente

Predsednik Nacionalnog saveta Mađara Tamaš Korhec izjavio je danas da se stepen javne bezbednosti u višenacionalnim sredinama može podići tako da se svi incidenti koji imaju međunacionalni prizvuk tako i nazivaju i da se posebno evidentiraju.
Predsednik Nacionalnog saveta Mađara Tamaš Korhec izjavio je danas da se stepen javne bezbednosti u višenacionalnim sredinama može podići tako da se svi incidenti koji imaju međunacionalni prizvuk tako i nazivaju i da se posebno evidentiraju.



"Zataškavanje tih slučajeva, pojednostavljivanje tih slučajeva, nikako ne doprinosi povećanju javne bezbednosti", rekao je Korhec na skupu "Bezbednosne integracije - Autonomna Pokrajina Vojvodina u regionalnoj bezbednosti i saradnji", na Univerzitetu Edukons (Educons) u Sremskoj Kamenici.

Dodao je da policija i tužilaštva u lokalnim sredinama moraju da poznaju i jezike koji se tamo govore, kao i prilike koje vladaju u tim specifičnim sredinama. "Ali, organi gonjenja nisu ni jedini ni presudni faktori, već je veoma važna preventivna delatnost kroz prosvetu i škole, odnosno da se u gradivo unesu sadržaji koji će omogućiti da se različite nacije međusobno upoznaju, da se uči jezik. Najbolji lek protiv netrpeljivosti i protiv predrasuda je međusobno upoznavanje", kazao je on.

Korhec je ocenio da je važna uloga medija, jer oni mogu da odigraju veoma pozitivnu ulogu u unapređenju međunacionalnih odnosa, ali mogu senzacionalističkim pristupom učiniti da taj rizik bude veći.

  • -

    15.06.2012 08:28
    -
    @Perica
    ja sirim mrznju a anonimus koji spominje ambasadora madjarske-ne?...tipicno.


    samo da znas da sam srbin koji je takodje izgubio nekoga u ovim sranjima koja su se desavala.
  • 15.06.2012 07:03
    @Anonimus
    Ja nisam Madjar, te ne branim Madjare ali sam Vojvodjanin i mogu slobodno reci
    da vasa eventualna prica se NECE dogodit, zbog jednog jedinog razloga

    jer je Madjar=Vojvodjanin

    i u vecini slucajeva 99% Vojvodjani se NE BAHATE, i ne pokazuju svoju velicinu omalovazavajuci one osobe koje nisu za volanom u automobilu
  • Perica

    15.06.2012 06:48
    @Anonimus
    .......iz djipa je izasao cetnik........ Cist primer sejanja mrznje. Zasto cetnik zasto ne gradjanin ili ........

    Sta je trebalo da iz dzipa izadje recimo neki Hortijevac.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti